Podpis_pogodbe_-_Vavpoti__eva_ulica_2._faza.jpg

Vavpotičeva ulica bo po prenovi urejena kot slepa ulica

datum: 11. 07. 2024

Župan Gregor Macedoni in direktor podjetja KOP Brežice Dejan Bibič sta v družbi predsednice Sveta KS Bršljin Mire Kump podpisala pogodbo za drugo fazo ureditve Vavpotičeve ulice od tiskarne do križišča z ulico Bršljin. Na 330-metrskem odseku smo v prvi fazi uredili komunalno infrastrukturo, v drugi fazi pa bomo rekonstruirali vozišče, ob katerem bosta urejena še pločnik in javna razsvetljava, zasajen bo tudi krajši drevored. Ulica, ki je pogosto služila kot povezovalna cesta med ulico Bršljin in Gospodarsko cono Livada, bo za izboljšanje prometne varnosti stanovalcev po prenovi urejena kot slepa ulica.

Ureditev slepe ulice bo s stebrički zaključena pri Vavpotičevi ulici 10, do koder bodo lahko stanovalci z osebnimi vozili dostopali iz smeri ulice Bršljin, uporabniki gospodarske cone pa iz smeri Livade. Prehod za pešce in kolesarje bo omogočen mimo stebrička, pešci pa bodo lahko koristili tudi nov pločnik, ki se bo navezal na obstoječega pri tiskarni.

Projekt v vrednosti dobrih 373 tisoč evrov bomo financirali na Mestni občini Novo mesto, dela pa se bodo začela v juliju in bodo zaključena predvidoma do konca leta.

nazaj