Varcities-logo-RGB1.png

Mestna občina Novo mesto del evropskega projekta VARCITIES

datum: 03. 03. 2021

VARCITIES je projekt financiran s strani Evropske unije preko programa Obzorja 2020 – Raziskave in inovacije. Partnersko vlogo ima tudi Mestna občina Novo mesto, ki predstavlja eno izmed osmih sodelujočih mest Evropske unije, ukvarja se pa z revitalizacijo območja v Češči vasi.

Varcities (ang. Visionary Nature-based Actions for Health, Well-being and Resilience in Cities) se izvaja v mestih Skelleftea (Švedska), Bergen (Norveška), Dundalk (Irska), Castelfranco (Italija), Gzira (Malta), Chania (Grčija), Leuven (Belgija ) ter v Novem mestu (Slovenija).

V projekt je vključenih 24 partnerjev, iz Slovenije pa v projektu sodelujemo Korona d.d., Sensedge d.o.o., Mestna občina Novo mesto in Razvojni center Novo mesto. Projekt je usmerjen v razvoj inovativnih rešitev za zdravo življenje in dobro počutje v urbanih prostorih. Cilj pilotnega projekta v Novem mestu je revitalizacija območja v Češči vasi z novimi rekreacijskimi površinami v naravi ter razvoj ponudbe in storitev zdravega življenja ter rekreacije za različne ciljne skupine.

Več o projektu na spletni strani www.varcities.eu.

Varcities-logotype-300px

nazaj