Energetska pisarna Novo mesto

EKO-SKLAD---EN-SVET-horizontalni-color

 

Brezplačno strokovno neodvisno svetovanje za občane s področja URE in OVE

Energetska pisarna Novo mesto deluje na lokaciji Rozmanova 10 v centru Novega mesta, pisarna se nahaja v kletni etaži. Za svetovanje se je potrebno predhodno dogovoriti, saj svetovalci v mreži Ensvet delajo honorarno in v pisarni niso navzoči ves čas uradnih ur, pač pa le po dogovoru.

Naročanje poteka po elektronski pošti na naslov energetska.pisarna@novomesto.si ali telefonsko na številki 031 733 795 v običajnem delovnem času, termini za svetovanje pa se praviloma izberejo v času uradnih ur pisarne. Če bi bilo za izvedbo svetovanja potrebno izvesti obisk na domu, je tudi to možno, seveda po predhodnem dogovoru s svetovalcem.

Poleg vprašanj o učinkoviti rabi energije (izbor energenta za ogrevanje, izolacija stavbe, vrste izolacije, detajli pri vgradnji, načrtvanje novogradnje, energetska prenova stavb, lesena ali pvc okna, prezračevanje, vlaga v stanovanju…) se vprašanja lahko nanašajo tudi na obnovljive vire energije (fotovoltaika, sončne elektrarne, solarni kolektorji, električni avtomobili…), svetujemo tudi v zvezi s pridobivanjem subvencij Ekosklada.

Svetovalna mreža Ensvet obsega strokovnjake iz različnih področij (arhitekte, strojne in elektroprojektante, gradbenike…), ki sicer delujejo na zelo različnih delovnih področjih. Z dobro komunikacijo skrbimo za izmenjavo podatkov med svetovalci in se pri vseh težjih vprašanjih iz specifičnih področij tudi posvetujemo med sabo, z željo po čim bolj strokovnih in uporabnih nasvetih.

V sodobnih medijih je informacij prej preveč kot premalo, včasih je težko izluščiti tiste bistvene, zato še vedno prihaja do napak pri gradnji in uporabi stavb. Svetovalci mreže Ensvet pod okriljem Ekosklada se trudimo s svojimi nasveti pomagati k boljši ozaveščenosti o rabi energije in višji kvaliteti bivanja.

Več informacij: Eko sklad En svet


Energetska svetovalka mreže Ensvet
Marjeta Zupančič, univ. dipl. ing. arh., MA

 

Lokacija Energetske pisarne

_DSC0582