vodilna slika

Podžupani

Urban KramarUrban Kramar, diplomirani novinar se je rodil 3. oktobra 1990 v Novem mestu. Obiskoval je Osnovno šolo Center, kasneje športni oddelek Gimnazije Novo mesto, potem pa je na ljubljanski Fakulteti za družbene vede izbral smer novinarstvo. Svojo mladost je zapisal nogometu, saj je dolga leta tako v mladinskih kot v članski konkurenci igral za domači Nogometni klub Krka.

Avgusta 2015 se je kot pripravnik pridružil kabinetu župana, kjer je prevzel področje informiranja, delovne obveznosti pa je še nekaj časa uspešno usklajeval z aktivnim igranjem nogometa. Tudi po pripravništvu je ostal v kabinetu župana in dobival vedno bolj odgovorne naloge s področja informiranja in odnosov z javnostmi, kasneje pa je prevzel vodenja kabineta župana. Z letom 2023 opravlja vlogo poklicnega podžupana, ki primarno pokriva krajevne skupnosti in nevladne organizacije.

Tudi po nogometni karieri ostaja povezan s športom, ob nogometu predvsem s tenisom in smučanjem. Na Otočcu živi z ženo in sinom.

                                                            Kontakt:

 

 

 

 

Draškovič

Sara Tomšič, diplomirana politologinja analize politik in javne uprave se je rodila 1. 1. 1987 v Zagrebu. Kot otrok se je z družino leta 1987 preselila v Novo mesto, ki ga od vedno ima za svoj dom. Obiskovala je Osnovno šolo Center in izobraževanje nadaljevala na Ekonomski šoli Novo mesto. Po maturi programa ekonomska gimnazija se je odpravila na študij Politologije na Fakulteto za družbene vede v Ljubljano. Ob delu je vpisala tudi magisterij smer Politologija - Analiza politik in javna uprava, od katerega jo čaka še zaključna magistrska naloga.

Že v študentskih letih je bila aktivna znotraj študentskih in mladinskih organizacij ter je delovala prostovoljno v številnih društvih tako v Ljubljani kot tudi v domačem Novem mestu. Prvo zaposlitev je našla v Mladinskem svetu Slovenije, krovni mladinski organizaciji, ki napram državnim institucijam zagovarja mladinske politike. Svoje znanje in izkušnje zagovorništva, organiziranja, odnosov z javnostmi in marketinga je pred prihodom na Mestno občino Novo mesto utrjevala v organizacijah in podjetjih: Relocations Inc., Zavod Ypsilon, Simbioza in IBM Slovenija d.o.o. Leta 2014 je multinacionalno gospodarsko okolje zamenjala za delovanje znotraj lokalne skupnosti, ko je v prvem županskem mandatu mag. Gregorja Macedonija tri leta vodila Kabinet župana. Leta 2019 je pričela z delom profesionalne podžupanje, zadolžene za razvojne projekte in sistem lokalne blaginje.

Podžupanja živi v Novem mestu skupaj z možem, sinom in hčerjo.

Kontakt: 

 

 

 

 

 

nazaj