vodilna slika

Podžupani

Urban KramarUrban Kramar, diplomirani novinar se je rodil 3. oktobra 1990 v Novem mestu. Obiskoval je Osnovno šolo Center, kasneje športni oddelek Gimnazije Novo mesto, potem pa je na ljubljanski Fakulteti za družbene vede izbral smer novinarstvo. Svojo mladost je zapisal nogometu, saj je dolga leta tako v mladinskih kot v članski konkurenci igral za domači Nogometni klub Krka.

Avgusta 2015 se je kot pripravnik pridružil kabinetu župana, kjer je prevzel področje informiranja, delovne obveznosti pa je še nekaj časa uspešno usklajeval z aktivnim igranjem nogometa. Tudi po pripravništvu je ostal v kabinetu župana in dobival vedno bolj odgovorne naloge s področja informiranja in odnosov z javnostmi, kasneje pa je prevzel vodenja kabineta župana. Z letom 2023 opravlja vlogo poklicnega podžupana, ki primarno pokriva krajevne skupnosti in nevladne organizacije.

Tudi po nogometni karieri ostaja povezan s športom, ob nogometu predvsem s tenisom in smučanjem. Na Otočcu živi z ženo in sinom.

                                                            Kontakt:

 

 

 

 

Draškovič

Sara Tomšič, diplomirana politologinja analize politik in javne uprave se je rodila 1. 1. 1987 v Zagrebu. Kot otrok se je z družino leta 1987 preselila v Novo mesto, ki ga od vedno ima za svoj dom. Obiskovala je Osnovno šolo Center in izobraževanje nadaljevala na Ekonomski šoli Novo mesto. Po maturi programa ekonomska gimnazija se je odpravila na študij Politologije na Fakulteto za družbene vede v Ljubljano. Ob delu je vpisala tudi magisterij smer Politologija - Analiza politik in javna uprava, od katerega jo čaka še zaključna magistrska naloga.

Že v študentskih letih je bila aktivna znotraj študentskih in mladinskih organizacij ter je delovala prostovoljno v številnih društvih tako v Ljubljani kot tudi v domačem Novem mestu. Prvo zaposlitev je našla v Mladinskem svetu Slovenije, krovni mladinski organizaciji, ki napram državnim institucijam zagovarja mladinske politike. Svoje znanje in izkušnje zagovorništva, organiziranja, odnosov z javnostmi in marketinga je pred prihodom na Mestno občino Novo mesto utrjevala v organizacijah in podjetjih: Relocations Inc., Zavod Ypsilon, Simbioza in IBM Slovenija d.o.o. Leta 2014 je multinacionalno gospodarsko okolje zamenjala za delovanje znotraj lokalne skupnosti, ko je v prvem županskem mandatu mag. Gregorja Macedonija tri leta vodila Kabinet župana. Leta 2019 je pričela z delom profesionalne podžupanje, zadolžene za razvojne projekte in sistem lokalne blaginje.

Podžupanja živi v Novem mestu skupaj z možem, sinom in hčerjo.

Kontakt: 

 

 

 

Peter KostrevcPeter Kostrevc se je rodil 3. julija 1970 v Novem mestu, kjer z družino živi še danes. Po končani osnovni šoli je šolanje nadaljeval na Srednji lesarski šoli v Škofji Loki. Študij je nadaljeval na Fakulteti za arhitekturo na Univerzi v Ljubljani, v času študija pa je aktivno sodeloval na različnih študijskih dejavnostih doma in v tujini, med drugim tudi v Stuttgartu v Nemčiji. Kot štipendist Vlade Republike Slovenije se je po zaključenem študiju leta 2000 zaposlil na Ministrstvu za okolje, prostor in energijo, na Uradu za prostorski razvoj, kjer je opravil tudi strokovni državni izpit. 

Zaposlen je bil v mednarodnem trgovskem podjetju LIDL, s podružnico v Sloveniji, kjer je skrbel za širitev mreže trgovskih centrov v državi. Svojo poklicno pot je nadaljeval v gradbenem podjetju, kot tehnični direktor, nato pa je nove poklicne izzive nadaljeval v podjetju URSA SLOVENIJA d.o.o., kjer je na delovnem mestu Vodja kakovosti zaposlen še danes. Kot produktni vodja je skupaj z zunanjimi izvajalci pripravil in implementiral program URSA Akustika ter izobraževal uporabnike programa URSA Gradbena fizika in URSA Akustika tako v Sloveniji kot tudi na celotnem območju zahodnega Balkana. Peter Kostrevc ima pridobljeno licenco za pooblaščenega arhitekta in za članstvo v Nadzornih svetih državnih in javnih podjetij.

Poleg rednih delovnih obveznosti je aktiven tudi na družbenih področjih življenja. V Mestnem odboru stranke SDS opravlja funkcijo podpredsednika. Na njeni listi je bil izvoljen v Občinski svet Mestne občine Novo mesto v mandatih 2014–2018, 2018–2022 in 2022-2026. Je član Odbora za okolje, prostor, komunalo in promet, ter v Odboru za spremljanje položaja romske skupnosti. V dveh mandatih je aktivno sodeloval tudi v Svetu KS Bučna vas. V zadnjem mandatu je svojo funkcijo podžupana opravljal aktivno, z željo, da doprinese k še večji kakovosti življenja občanov in razvoja Mestne občine Novo mesto.

Večino svojega prostega časa, poleg družini, namenja tudi ohranjanju narave in živalstva, kot aktivni član Lovske družine Padež, kjer je tudi član Upravnega odbora lovske družine.       

Kontakt: peter.kostrevc@novomesto.si

 

Matija ŠkofMatija Škof

Besedilo v pripravi.

 

 

 

nazaj