449501663_1027619352410684_6879101334076450766_n.jpg

V Plesnem centru Dolenjske uspešno zaključili plesno sezono

datum: 08. 07. 2024

V Plesnem centru Dolenjske so za vse plesalce in njihove starše junija najprej pripravili Poletno plesno produkcijo, kjer vsi plesalci pokazali, česa so se letos naučili. Plesno dogajanje so nadaljevali z odhodom plesalcev na Evropsko prvenstvo na Poljsko.

Jaša Žnidaršič Bečaj je skupaj z Anžetom Žvarcem postal evropski prvak v break dance dvojicah, solo pa je osvojil odlično 5. mesto. Med hip hop pari v kategoriji starejših mladincev sta 11. mesto dosegli Tija Mitrović in Leila Moškon ter v kategoriji mlajših mladincev 12. mesto Ela Pirc in Lia Ana Prosen. Obe uvrstitvi sta v omenjenih kategorijah tudi najboljši slovenski uvrstitvi tega evropskega prvenstva. Med solisti v hip hop starejših mladincev je Tija Mitrović v hudi konkurenci dosegla odlično 16. mesto.

Plesno sezono letošnjega leta, pa smo zaključili še z državnim prvenstvom. Jaša Žnidaršič Bečaj je postal državni podprvak v break dance solo mlajši mladinci in tako z 2. mestom odlično zastopal barve našega kluba. Urban Damjanović je svoje prvo državno prvenstvo zaključil na 3. mestu v kategoriji electric boogie otroci. Lia Ana Prosen in Neža Vovk sta v kategoriji street dance show pari mlajši mladinci zasedli odlično 5. mesto.

Tudi ostali posamezniki (solisti in dvojice) ter skupine so zasedli odlična mesta in jim na tem mestu iskreno čestitamo – mala mladinska hip hop skupina High7 (Nina, Leila, Tija, Ela, Lia Ana, Lara in Julija), mala mladinska street skupina Seven seconds of street (Lara, Maša, Manca, Neža, Brina, Mia in Eva), mala pionirska hi hop skupina Trnoše (Matic, Eva, Laura, Žana, Žana, Lin in Kaja).

Iskrene čestitke za vse dosežene rezultate vsem plesalcem, ob koncu plesne sezone pa vsem skupaj želimo prijetne in dolge poletne počitnice.

Foto: Plesni center Dolenjske

nazaj