Potek del na Glavnem trgu

datum: 12. 01. 2018

V sklopu prenove mestnega jedra se trenutno izvajajo gradbena dela na spodnjem delu Glavnega trga, kjer poteka izgradnja infrastrukturnega kolektorja, medtem ko na zgornjem delu Glavnega trga potekajo arheološka izkopavanja.

Z namenom, da bi izvajalci arheoloških izkopavanj nemoteno opravljali svoje delo, je postavljen tudi šotor, ki omogoča delo arheologom ne glede na vremenske razmere. Do konca meseca je predviden zaključek arheoloških izkopavanj na spodnjem delu Pugljeve ulice. Zatem bodo z delom pričeli gradbinci, ki se bodo lotili strojnega izkopa za zadrževalni bazen.

Povezane novice

14. december

Gradbinci betonirajo kolektor, arheologi na Glavnem trgu in Pugljevi ulici

Prenova mestnega jedra se v teh dneh nadaljuje z betoniranjem infrastrukturnega kolektorja (talna plošča in stene). Arheologi medtem opravljajo razširjena izkopavanja na Pugljevi ulici, izkopavanja...

več >

06. november

Gradbinci na Glavnem trgu nadaljujejo kljub dežju

Po sončni jeseni so novembrski dnevi prinesli dež, ki pa ni pretirano zmotil nadaljevanja gradbenih del v mestnem jedru.

več >

17. oktober

Prenova mestnega jedra se nadaljuje, v teku tudi drugi projekti

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je na srečanju z novinarji podal nove informacije v zvezi s prenovo mestnega jedra. Arheologi ta teden nadaljujejo dela na terenu pred rotovžem, za...

več >

nazaj