November_GT.jpg

Gradbinci na Glavnem trgu nadaljujejo kljub dežju

datum: 06. 11. 2017

Po sončni jeseni so novembrski dnevi prinesli dež, ki pa ni pretirano zmotil nadaljevanja gradbenih del v mestnem jedru.

Gradbinci tako ta teden nadaljujejo s strojnim izkopavanjem na trasi infrastrukturnega kolektorja v srednjem delu Glavnega trga. Za postavitev kolektorja je potreben večmetrski izkop v živo skalo, kar seveda povzorča hrup in tresljaje.

Starodavno tlakovanje, ki so ga odkrili arheologi, je zaščiteno s posebno ponjavo, izkopavanja pa se bodo nadaljevala na območju parkirišč.

Povezane novice

30. oktober

Gradbena dela se premikajo proti zgornjemu delu Glavnega trga

Gradbena dela v sklopu prenove mestnega jedra so se v teh dneh začela pomikati proti zgornjemu delu Glavnega trga, zato je onemogočen prehod za pešce, ki je bil do sedaj omogočen pri Mladinski knjigi.

več >

27. oktober

Izvedli presaditev gabra

V sklopu prenove mestnega jedra smo danes izvedli presaditev gabra, ki je rasel na Glavnem trgu, odslej pa bo nudil senco uporabnikom pumptracka in nastajajočega Parka Julije.

več >

17. oktober

Prenova mestnega jedra se nadaljuje, v teku tudi drugi projekti

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je na srečanju z novinarji podal nove informacije v zvezi s prenovo mestnega jedra. Arheologi ta teden nadaljujejo dela na terenu pred rotovžem, za...

več >

15. september

Mestno jedro obnavljamo za vse

Kot smo že obveščali, bo v prihodnjih mesecih potekala prenova mestnega jedra. Načrtovanih je več faz projekta, v katere so vključena tudi arheološka izkopavanja, saj je letošnje sondiranje...

več >

nazaj