stavba_bazena.png

Ob Evropskem tednu mobilnosti tudi dan odprtih vrat v Bazenu Novo mesto

datum: 12. 09. 2024

V Novem mestu prihodnji teden znova vstopajo v Evropski teden mobilnosti, ki ga vsako leto med 16. in 22. septembrom uspešno približamo občanom in občankam z raznolikim programom in trajnostno vsebino. Letos so tako v septembru z uporabo pametnega sistema Sitium na voljo brezplačne vožnje z mestnimi avtobusi, vrtičkarji bodo ustvarjali na temo prometne varnosti, v sodelovanju z Zdravstvenim domom Novo mesto pa bo v četrtek, 19. septembra 2024, na Bazenu Novo mesto potekal dan odprtih vrat.

Dan odprtih vrat, ki se bo odvil pod imenom Skupaj za zdravje, bo v četrtek, 19.  septembra 2024, med 11. in 17. uro v Olimpijskem centru Novo mesto na ploščadi pred bazenom udeležencem omogočil spoznavanje s tehnikami sproščanja in preverbo osebnega zdravstvenega stanja v družbi usposobljenega medicinskega osebja. Med 12. in 15. uro bo v novem bazenu potekala brezplačna vadba, ob 11.30, 13. in 15. uri pa se bodo obiskovalci lahko pridružili brezplačnim organiziranim vadbam na trim stezi.

Poleg dogajanja v Olimpijskem centru Novo mesto so na novomeški občini pripravili več kot 10 različnih aktivnosti, namenjenih vsem starostnim skupinam. Otroci se bodo znova v vrtce in šole odpravili s Pešbusom ali z Belim zajčkom, 20. septembra se bodo družili na Glavnem trgu na tradicionalnem Dnevu brez avtomobila, ki ga letos spremlja tudi 1. Festival prve pomoči v organizaciji Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto, dijaki pa se bodo v tematskem tednu odpravili peš v srednje šole. Za odrasle so pripravljene promocijske aktivnosti sistema izposoje koles GoNm, ki se bodo odvile v sredo, 18. septembra, dopoldan na Glavnem trgu in popoldan pri stavbi BTC Novo mesto v bližini postaj GoNm.  Raznolike dejavnosti pripravljajo tudi številne novomeške organizacije, med drugim predavanje Vloga reševalnega psa pri iskanju pogrešanih oseb v Dolenjskem muzeju Novo mesto v sredo, 18. septembra 2024, ob 18. uri in kolesarjenje od Novega mesta do Šmarjete pri Knjižnici Mirana Jarca v soboto, 21. septembra 2024, ob 8. uri. Na pomen trajnostne mobilnosti bo opominjala tematska osvetlitev Knjižnice Mirana Jarca.

Občani in občanke bodo lahko v času Evropskega tedna mobilnosti sodelovali tudi na javnih razpravah o pripravi Občinske celostne prometne strategije, ki bodo potekale v torek, 17. septembra 2024, med 13. in 16. uro na Novem trgu ter ob 17. uri v Kulturnem centru Janeza Trdine, dan kasneje, 18. septembra 2024, pa bo ob 17. uri potekala razprava v spletnem okolju.

Celoten program s termini in lokacijami dogodkov je objavljen na povezavi.

 

pasica z napisom Evropski teden mobilnosti

 

nazaj