plesalka.png

V KC Janeza Trdine se je začel vpis v novo sezono abonmajev

datum: 05. 09. 2024

V Kulturnem centru Janeza Trdine do vključno 13. septembra potekajo vpisi abonmajev, v letošnji sezoni pa so na voljo kar štirje: za najmlajše Mojčin, za ljubitelje klasične glasbe Kozinov, za ljubitelje gledališča Grumov in po nekaj letih znova obujeni Trdinov abonma. Na odru se bo zvrstilo veliko novomeških ustvarjalcev, med predstavami pa je tudi opera Kit na plaži v produkciji Zavoda Novo mesto.

Gledališki oziroma Grumov abonma ima najdaljšo tradicijo. Letos ponovno vključuje šest predstav, ki so različnih zvrsti (drama, komedija, komična drama, grenka komedija, koreografska drama) in iz različnih obdobij (besedila, ki so nastala že v 17. stoletju, pa vse do sodobnih besedil).

V sklopu glasbenega oziroma Kozinovega abonmaja bodo v Kulturnem centru Janeza Trdine izvedli štiri koncerte, in sicer dva orkestralna, komornega in zborovskega. Na prvem koncertu se bo predstavila SNG Opera in balet Ljubljana z izvrstnimi solisti, s čimer se bodo poklonili 100. obletnici smrti opernega velikana Giaccoma Puccinija. Orkester Mandolina bo obeležil 50 let delovanja, prisluhnili boste lahko tudi Kvartetu Cédez, zadnji pa bo koncert novomeškega zbora MePZ Pomlad, ki bo nastopil v sodelovanju z godalnim kvartetom Corcoras.

Glasbeno-gledališki oziroma Trdinov abonma bodo v Zavodu Novo mesto oživeli po petih letih. Žanrsko je izbor pester, vključuje pa štiri dogodke - opero Kit na plaži, Pegule z Iztokom Mlakarjem, Kabaret z Juretom Ivanušičem in glasbeno komedijo Trio pokojnega Gašperja Tiča.

Otroški oziroma Mojčin abonma vključuje osem predstav za otroke in njihove spremljevalce. Žanrsko so zelo različne predstave – od lutkovnih in dramskih do plesno-dramskih in interaktivnih. Predstave bodo na sporedu enkrat na mesec ob četrtkih predvidoma ob 17. uri.

nazaj