DSC_3713.jpg

Olimpijski center je v sodelovanju z veleposlaništvom Indije gostil Festival joge in dobrega počutja

datum: 12. 06. 2024

Festival joge in dobrega počutja Surja, ki se po Sloveniji odvija na pobudo Veleposlaništvo Indije, je v torek 11. 6. 2024, občane in občanke privabil v Olimpijski center Novo mesto. Na brezplačni vodeni vadbi joge pod streho velodroma, kamor so se umaknili pred dežnimi kapljami, so ljubitelje sproščujočega in zdravega raztezanja pozdravili veleposlanica Republike Indije Namrata S. Kumar, vodja Olimpijskega centra Novo mesto Ana Seliškar in podžupan Urban Kramar, ki je telovadce povabil tudi k obisku bazena ter nove trime steze v Češči vasi.

Veleposlanica Indije je bila navdušena nad prostori olimpijskega centra, v katerem je jeseni 2021 že trenirala Indijska šprinterska velodromska reprezentanca.

Mestna občina Novo mesto se je že tretjič odzvala povabilu Veleposlaništva Indije, da svojim občanom omogoči sodelovanje na Festivalu joge in dobrega počutja Surja, ki  v počastitev Mednarodnega dneva joge  od 11. do 21 junija poteka po vsej Sloveniji.  Mednarodni dan joge se obeležuje vsako leto 21. junija, odkar je častni predsednik indijske vlade Narendra Modi v svojem govoru v OZN leta 2014 predlagal vsakoletno obeleževanje joge po svetu, da bi s prakso joge sprejeli zdrav življenjski slog in poskrbeli za celostno dobro počutje.

Tema letošnje 10. obletnice Mednarodnega dneva joge je "Joga za opolnomočenje žensk", namen njegovega praznovanja pa je jogo razširiti v množično gibanje s poudarkom na dobrem počutju žensk ter spodbujanju globalnega zdravja in miru.

 

 

nazaj