04_Krka-001.JPG

KS Mali Slatnik skozi fotografije

datum: 12. 05. 2021

Krajevna skupnost Mali Slatnik je polna življenja, zagnanih krajanov in njihovega medsebojnega povezovanja z namenom izboljšanja kakovosti bivanja. Skupnost z bogato kulturno in naravno dediščino se konstantno razvija, hkrati pa ohranjajo že ustaljene lokalne tradicije.

Krajevna skupnost Mali Slatnik si je za svoj zaščitnik znak izbrala metulja jamamaja, ki ga je v drugi polovici 19. stoletja v naše kraje naselil Johann Mach, oče Ernesta Macha, svetovno znanega matematika, fizika in filozofa.

Jamamai

Sotočje treh studencev je priljubljena točka za druženja krajanov, hkrati pa predstavlja idealen kotiček za preživljanje aktivnega prostega časa družin in obiskovalcev teh krajev.

11Machova pot-007

11Machova pot-026

11Machova pot-005

Med najnovejšimi pridobitvami KS Mali Slatnik  je tudi prenovljen graščinski hlev nekdanjega gospostva Slatnik, blizu katerega je nekdaj stala graščina, ki si jo je tekom let njenega obstoja lastila tudi družina Mach.

11Machova pot-033

Povezane novice

14. maj

Za vikend v KS Mali Slatnik po Machovi poti

Obiskovalci Machove učne poti, ki se vije po gozdovih in poljih Krajevne skupnosti Mali Slatnik, spoznavajo znamenitosti vezane na zapuščino družine Mach – vse od graščinskega hleva družine...

več >

10. maj

Krajevna izkaznica: KS Mali Slatnik

Vzhodno od Novega mesta, v smeri proti Šentjerneju, se razprostira ena največjih krajevnih skupnosti v Mestni občini Novo mesto – Krajevna skupnost Mali Slatnik, kjer v desetih vaseh oziroma zaselkih,...

več >

nazaj