DSC_1919.JPG

KS Bršljin skozi fotografije

datum: 24. 03. 2021

Krajevna skupnost Bršljin je edinstvena v obilo pogledih – v njej se prepletata gospodarski potencial in pristnost tamkajšnjih naravnih danosti. Večplastnost močno povezane skupnosti lahko najbolj slikovito predstavimo skozi fotografije, ki pripovedujejo zgodbo, zakaj je v KS Bršljin tako lepo živeti.

Krajevna skupnost Bršljin se lahko pohvali z novim vrtcem, kjer vzgojiteljice razveseljujejo najmlajši krajani, le nekaj korakov stran se nahaja tudi ekošola OŠ Bršljin.

DSC_1153

Občani KS Bršljin in ostalih krajevnih skupnosti radi preživljajo čas na Župančičevem sprehajališču, ki postopoma postaja bolj bogato tudi za javno razsvetljavo.

DSC_0577

V središču Bršljina se skriva Policijska postaja Novo mesto, pri njenem sosedu se urijo novi plesalci, nedaleč stran pa se nahaja tudi trgovsko središče BTC.

DSC_1145

Pumpnca je priljubljena točka za druženje ob reki Krki, kjer se je vredno ustaviti, ob nadaljevanju sprehoda ob Krki globlje v KS Bršljin pa prečkate tudi Bršljinski potok.

DSC_1130

Popotniki, ki potujejo skozi Novo mesto z vlakom, zagotovo spoznajo tudi Bršljin, kjer že mnogo let domuje osrednja novomeška železniška postaja.

g_02-5

Povezane novice

26. marec

Za vikend v KS Bršljin

Namigov za aktivno preživljanje prostega časa v Krajevni skupnosti Bršljin je obilo, tamkajšnje znamenitosti pa so med krajani in občani priljubljene od nekdaj. Poleg nakupovalnih izletov je KS...

več >

22. marec
 Krajevna izkaznica: KS Bršljin

Krajevna izkaznica: KS Bršljin

Krajevna skupnost Bršljin se vije ob čudoviti reki Krki in se razprostira na 362,3 hektarjih. Njenih 2234 prebivalcev je obdarjenih z mnogo kotički, kjer se lahko otroci igrajo in starejši spočijejo,...

več >

nazaj