DSC_1338.jpg

Krajevna izkaznica: KS Bršljin

datum: 22. 03. 2021

Krajevna skupnost Bršljin se vije ob čudoviti reki Krki in se razprostira na 362,3 hektarjih. Njenih 2234 prebivalcev je obdarjenih z mnogo kotički, kjer se lahko otroci igrajo in starejši spočijejo, vsi pa živijo skupaj v iskreni skrbi za čisto okolje, z mislijo na medsebojno pomoč in z željo po razvoju tega izjemnega kraja.

Krajevno skupnost Bršljin sestavlja kar 21 ulic, ki se razprostirajo od Marofa do reke Krke in glavne železniške postaje, sežejo pa tudi vse od Andrijaničeve ceste. Predstavljajo dom uspešnim podjetjem z dolgo tradicijo, v njihovem okolju pa je močno podprto društveno delo, pri čemer pohvalno izstopa tudi edinstvena skupina za samopomoč Bršljinka.

g_Brsljin_05

Mirna, a hkrati industrijsko bogata skupnost, je bila v zadnjem času oplemenitena z javno razsvetljavo v Cegelnici, dokončno so se uredila tudi otroška igrišča in komunalni otoki. Uredila se je pot ob železniški progi, v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto pa so dočakali sanacijo priključka iz Ceste brigad na Andijaničevo ceste in preplastitev Kočevarjeve ulice.

g_Brsljin_04

Vabljeni k ogledu prispevka o KS Bršljin v oddaji Novo mesto živi na televiziji Vaš kanal danes ob 20. uri, krajše različice prispevka pa si boste lahko ogledali tudi v sredo, 10. marca, ob 18.45 in v četrtek, 11. marca, ob 19. uri.

 

Povezane novice

26. marec

Za vikend v KS Bršljin

Namigov za aktivno preživljanje prostega časa v Krajevni skupnosti Bršljin je obilo, tamkajšnje znamenitosti pa so med krajani in občani priljubljene od nekdaj. Poleg nakupovalnih izletov je KS...

več >

24. marec

KS Bršljin skozi fotografije

Krajevna skupnost Bršljin je edinstvena v obilo pogledih – v njej se prepletata gospodarski potencial in pristnost tamkajšnjih naravnih danosti. Večplastnost močno povezane skupnosti lahko najbolj...

več >

nazaj