DSC_0014.JPG

Za vikend v KS Uršna sela

datum: 02. 04. 2021

Krajevna skupnost Uršna sela prav gotovo predstavlja zanimiv izbor za izlet s svojimi raznolikimi naravnimi znamenitostmi in pohodniškimi potmi, ki se vijejo mimo številnih zidanic. Legenda o uršenskih vilah pa okraju doda poseben čar.

 

Pohodniške poti - namigi za potep: 

  • Raduha (na vrhu tovarna) 
  • Poti med zidanicami do Sv. Vida – v sklopu Podgorjanske vinske ceste. 
  • Uršenski beč (v gozdu nad železniško progo)

 Poti so primerne za vse generacije. 

DSC_0094-Raduha

 

Do cerkve sv. Vida na Ljubnu vodi Podgorjanska vinska cesta, pri čemer pa vinska trta na Ljubnu z Makutami in Lubancem vabi tako ljubitelje vinske kapljice, kot tudi navdušence nad pohodništvom, da se sprehodijo med številnimi zidanicami in vinogradi. Pohodna pot proti Raduhi vodi do zanimivih zgodovinskih ostankov, na sprehodu po gozdu pa lahko odkrijete številne naravne znamenitosti, ki so po večini plod kraškega terena. 

DSC_0014

 

Krajevno skupnost Uršna sela lahko obiščete z avtomobilom ali vlakom, za pot do najlepših razgledov pa krajani predlagajo kar pešačenje ali kolesarjenje. 

UŠ 4

 

Tako lahko ob obisku Uršnih sel obiščete krajevne turistične znamenitosti, kot so npr. cerkev sv. Vida na Ljubnu, cerkev sv. Križa, uršenski beč in vinske gorice. Poleg gostoljubnih krajanov, pa vam morda kaj na uho prišepne tudi katera izmed vil Urš. 

DSCN9976

Kot pravi dobro poznana lokalna knjiga: "Uršna sela vas sprejemajo vesela." V njej lahko najdete tudi številne druge namige za izlet. Vabljeni! 

 

Še več znamenitosti in namigov za potep po KS Uršna sela pa lahko najdete v prispevku Televizije Vaš kanal

Povezane novice

31. marec

KS Uršna sela skozi fotografije

Uršna sela krasi neokrnjena narava s številnimi zanimivimi, tudi skritimi kotički. Čeprav spada med najmlajše krajevne skupnosti, pa se Uršenčani lahko pohvalijo z bogato zgodovino in raznolikimi...

več >

29. marec
 Krajevna izkaznica: KS Uršna sela

Krajevna izkaznica: KS Uršna sela

Krajevna skupnost Uršna sela je ena najmlajših krajevnih skupnosti v Mestni občini Novo mesto in se nahaja na jugovzhodnem delu občine. S svojimi 1589,1 hektarji sodi med večje krajevne skupnosti,...

več >

nazaj