g_BircnaVas_02.jpg

KS Birčna vas skozi fotografije

datum: 17. 03. 2021

Krajevna skupnost Birčna vas je ena izmed krajevnih skupnosti, ki skriva marsikaj – veličastne sekvoje, ruševine starega gradu in lično vaško jedro. Prepreda jo tudi mnogo kolesarskih poti, na njihovem območju pa se rad ustavi tudi marsikateri sprehajalec. KS Birčna vas se lahko resnično ponaša s tem, da diha z naravo.

Od leta 1987 KS Birčna vas izdaja krajevni časopis Šum sekvoj in danes razkrivamo njegovo prvo naslovnico.

1

Ob cesti Stranska vas-Poganci lahko ozrete ruševine graščine Ruperčvrh, do njih pa se lahko tudi sprehodite in potešite radovednost o dvorcu iz 17. stoletja.

5

Pot skozi KS Birčna vas navdušuje tudi z osupljivimi pogledi na okoliške gorice.

7

Nad vaškim jedrom so si krajani ustvarili manjše območje za rekreacijo in počitek, v centru se pa nahaja popolnoma novo avtobusno postajališče z ekološkim otokom.

6

9

Povezane novice

19. marec

Za vikend v KS Birčna vas

Krajevna skupnost Birčna vas je svojimi pogozdenimi hribčki in vinskimi goricami prava destinacija za izlet, kjer ne bo manjkalo osupljivih pogledov na kotičke Dolenjske, tamkajšnji kraji pa privabljajo...

več >

15. marec

Krajevna izkaznica: KS Birčna vas

Krajevna skupnost Birčna vas sodi s svojimi 2585,6 hektarji med večje krajevne skupnosti, zanjo je pa značilna tudi velika složnost 1458 krajanov, ki že desetletja izdajajo časopis Šum sekvoj. V...

več >

nazaj