g_BircnaVas_09.jpg

Krajevna izkaznica: KS Birčna vas

datum: 15. 03. 2021

Krajevna skupnost Birčna vas sodi s svojimi 2585,6 hektarji med večje krajevne skupnosti, zanjo je pa značilna tudi velika složnost 1458 krajanov, ki že desetletja izdajajo časopis Šum sekvoj. V KS Birčna vas je poleg domačinov svoj dom našlo tudi mnogo uspešnih podjetij, poznani so pa tudi po raznovrstnem društvenem delu.

Krajevno skupnost Birčna vas sestavlja 12 naselij, ki skrivajo marsikatero zanimivost, med njimi tudi Petanjsko jamo, kjer prebiva človeška ribica. V njihovih krajih najdete tudi Kmetico Slovenije za leto 2019 in športnike, ki žanjejo uspehe v kolesarjenju in atletiki.

g_BircnaVas_03

KS Birčna vas je hitro razvijajoča se krajevna skupnost, ki ponukaj marsikaj – pri gasilskih domovih nameščena nova igrala, urejeno avtobusno postajališče in prenovljeno vaško jedro. Krajani se lahko pohvalijo tudi s pešpotjo in rekreacijskim prostorom, v prihodnje jih pa čaka tudi javna razsvetljava in urejanje cest, vključno z državno.

g_BircnaVas_01

Vabljeni k ogledu prispevka o KS Birčna vas v oddaji Novo mesto živi na televiziji Vaš kanal v sredo, 17. marca, ob 18.45 in v četrtek, 18. marca, ob 19. uri.

Povezane novice

19. marec

Za vikend v KS Birčna vas

Krajevna skupnost Birčna vas je svojimi pogozdenimi hribčki in vinskimi goricami prava destinacija za izlet, kjer ne bo manjkalo osupljivih pogledov na kotičke Dolenjske, tamkajšnji kraji pa privabljajo...

več >

17. marec

KS Birčna vas skozi fotografije

Krajevna skupnost Birčna vas je ena izmed krajevnih skupnosti, ki skriva marsikaj – veličastne sekvoje, ruševine starega gradu in lično vaško jedro. Prepreda jo tudi mnogo kolesarskih poti, na...

več >

nazaj