vodilna slika

VABILO na koncert pevskega zbora Navdih iz Moskve pod pokroviteljstvom MONM (KCJT; 9. 5. 2017 ob 19. uri)

datum: 08. 05. 2017

Kulturni center Janeza Trdine - 9. 5. 2017 ob 19. uri.

Mestna občina Novo mesto je častna pokroviteljica koncerta mladinskega pevskega zbora Navdih iz Moskve, ki bo v organizaciji Društva Slovenija Rusija ter Ruskega centra znanosti in kulture v torek, 9. maja 2017, ob 19. uri potekal v Kulturnem centru Janeza Trdine.

Pevski zbor Navdih iz Moskve je dobitnik številnih nagrad na mednarodnih tekmovanjih. Repertoar zbora vključuje najboljše skladbe svetovne glasbene kulture: ruska in evropska klasična dela (Bach, Brahms, Schumann, Foure, Britten, Glinka, Dargomižski, Rimski-Korsakov, Čajkovski, Rahmaninov itd.), rusko duhovno glasbo (Bortnjanski, Vedel, Arenski, Česnokov), skladbe sodobnih skladateljev, priredbe narodnih pesmi različnih narodov, tudi slovenskih. Vodja zbora je Olga Arnoldovna Skvorcova, zaslužna delavka v kulturi Ruske federacije in glavna pedagoginja v Pedagoškem kabinetu mesta Moskva.

 

V četrtek, 11. maja, ob 20. uri pa bo v Kulturnem centu Janeza Trdine filmska predstava "Gagarin, prvi v vesolju". Film, posnet leta 2013, je posvečen prvim korakom človeštva v raziskovanju vesolja in usodi Jurija A. Gagarina, prvega človeka v vesolju. Osrednji motivi filma so borba za prvo mesto v osvajanju vesolja, tekmovanje prvih posadk pred poletom v vesolje, konkurenčnost tehnologije v gradnji raket in tekma dveh svetovnih velesil – Sovjetske zveze in ZDA. Podnapisi so v slovenščini.

 

Vljudno vabljeni, da se udeležite obeh dogodkov, s katerima se bodo še okrepile vezi, ki smo jih novomeške in ruske institucije stkale v okviru Jantarnega leta.

 

Za obe prireditvi so na voljo brezplačne vstopnice pri blagajni KC Janeza Trdine. 

 

Vabilo   Navdih.jpg

 

Program  Navdih.jpg

 

nazaj