vodilna slika

Dela na Rozmanovi, Kastelčevi in Prešernovem trgu

Dopolnjeno: 17. 3. 2020

Obveščamo vas, da se bodo dela na Rozmanovi  v sredo, 18. marca, nadaljevala s sondami v križišču z Vrhovčevo (pri Knjižnici Mirana Jarca), zato bo križišče zaprto za promet. Dostop do Vrhovčeve bo možen preko Ulice Talcev, Jerebove in Šolske ulice. Arheologi za sredo,18. marca,načrtujejo tudi dve sondi na delu Rozmanove pri parku Rastoče knjige. Obvoz bo možen po drugi polovici cestišča.

V četrtek, 19.marca,  bodo arheologi predvidoma nadaljevali s sondama na drugi polovici cestišča pri Parku rastoče knjige. Obvoz bo znova možen po nasprotni polovici cestišča. Nato se bodo arheologi predvidoma še isti dan preselili na začetek Prešernovega trga, ki bo v najožjem delu (pri spomeniku »Pojmo bratje, pesem o svobodi«) zaprt za promet. Obvoz proti Kandijskemu mostu bo možen po Rozmanovi (v nasprotni smeri kot sicer) in Kastelčevi naprej na Prešernov trg in Sokolsko ulico.

Prosimo za razumevanje.

 

10. 3 . 2020:

bveščamo vas, da se bo v sklopu nadaljevanja prenove mestnega jedra na Rozmanovi, Kastelčevi in Prešernovem trgu predvidoma v ponedeljek, 16. marca, začelo  arheološko sondiranje, ki bo vplivalo na prometni režim.

Izvajalec sondiranja bo z deli začel na Rozmanovi, za križiščem s Kastelčevo (v smeri Knjižnice Mirana Jarca), zato bo ta del Rozmanove do nadaljnjega zaprt za promet in parkiranje. Izvoz iz Glavnega trga bo potekal po Kastelčevi (obratna smer vožnje kot sicer).

Sledijo sondiranja na Kastelčevi in Prešernovemu trgu, po zagotovilih izvajalca pa bodo dela v primeru ugodnih vremenskih razmer zaključena sredi aprila.

Zaradi zapor na območju Rozmanove in Kastelčeve bo spremenjena tudi linija 5 mestnega potniškega prometa. Avtobusi bodo zaokrožili na Novem trgu (za hotelom Krka).

Prosimo za razumevanje.

 

nazaj