splet-objava.png

SloEnduro Gorjanci 2024

od 22. 06. 2024 do 23. 06. 2024, 09:00

Lokacija: Gabrje

Organizator: Kolesarsko društvo Zverinice

Gorjanci bodo tudi letos prizorišče največjega gorsko kolesarskega dogodka v jugovzhodni Sloveniji. Pa ne samo to, dobro delo preteklih let je Kolesarskemu društvu Zverinice letos ponudilo možnost, da organizirajo največje državno kolesarsko tekmovanje v enduro disciplini.

Tako se bodo najboljši slovenski in mnogi tuji gorski kolesarji in kolesarke 23. junija na Gorjancih borili za naslove državnega prvaka v 17 različnih kategorija. Enoslednice na pobočjih pod Trdinovim vrhom, bodo tako že četetrtič prizorišče mednarodne dirke serije SloEnduro – Enduro Gorjanci, slovenskega pokala v gorskokolesarski disciplini enduro in nam hkrati pokazale kdo najhitrejši v deželi je tej. Tekmovanje bo hkrati tudi kvalifikacijsko sito za udeležbo najboljših v enduro svetovni seriji (UCI – EDR). S tem bodo več etapne preizkušnje, ki povezuje spretnost vožnje navzdol, ter moči in vzdržljivosti pri vožnji navzgor.

Tekmovanje bo v nedeljo 23. 6. s štartom ob 9:00, ter zaključkom okoli 17:00, potekalo na gorsko kolesarskih progah na Gorjancih nad Gabrjem. Slovenska kolesarska elita se bo za zlato borila na 6 etapah, od tega bosta dve etapi potekali iz Trdinovega vrha, ena iz bližine Krvavega kamna, dve iz predvrha Škrince in zadnja po travnikih pod parkiriščem “Deci” kjer bo tudi cilj zadnje etape.

Osrednji prireditveni prostor tekmovanja, ter hkrati tudi štart in cilj tekmovanja bo pri lovskem domu LD Dule (Kavce). Prireditev organizira novomeško kolesarsko društvo Zverinice.

nazaj