zvoki_poletja.png

Koncert komornega orkestra Stretto

dne 22. 06. 2023, 19:00

Lokacija: Grad Grm

Vabljeni na koncert komornega orkestra Stretto, ki bo v četrtek, 22. junija, ob svetovnem dnevu glasbe. 

Komorni orkester Stretto se je združil ob svetovnem dnevu glasbe in želi pokloniti koncert vsem občanom Novega mesta. Zasedbo oblikujejo mladi in v profesionalnem svetu že uveljavljeni klasični glasbeniki, ki so se združili z namenom promoviranja in širjenja kvalitetne glasbene kulture. 

Projekt „Zvoki časov – Sounds of the Seasons” je prvi programski projekt skupine, v katerem se združujejo glasbene mojstrovine za godalni ansambel in soliste. Poudarjena programska vsebina je cikel koncertov Antonija Vivaldija, „Štirje letni časi” za violino in godala, v katerem je vsak koncert posvečen enemu izmed letnih časov. V okvirju tega koncertnega cikla sta bila realizirana že dva koncerta pod naslovom „Zvoki pomladi”, v Ljubljani, 23. in 27.  aprila v Sarajevu.

Tretji koncert v ciklu z naslovom „Zvoki poletja”, s pestrim in raznovrstnim programom, poklanjamo Novemu mestu, kjer je tudi sedež društva in ustvariti lepo glasbeno doživetje za občinstvo in za izvajalce. Koncert se bo zgodil 22. junija 2023, ob 19. uri na gradu Grm v Novem mestu. 

Vstopnine ni, zaželeni so prostovoljni prispevki za nadaljevanje dela Glasbenega društva Stretto.

Prisrčno vabljeni!

 

nazaj