vodilna slika

Otvoritev Pisarne lokalne blaginje

dne 31. 05. 2023, 15:00

Lokacija: Gubčeva ulica 15, Novo mesto

TABLA PLB_page-0001

Mestna občina Novo mesto je večkrat izpostavljena kot prodorna, inovativna in agilna. Predvsem pa ocenjujemo, da se ves čas resnično trudimo razumeti, kaj naši občani od nas pričakujejo, zato da lahko vsakodnevno delujemo v smeri zagotavljanja višje kakovosti življenja vseh.

Z namenom odgovoriti na izpostavljene izzive v okolju ter širše v družbi, smo v Mestni občini Novo mesto oblikovali celovit Sistem lokalne blaginje, ki bo vzpostavil procese koordinacije vseh obstoječih storitev na našem območju s ciljem pomagati našim občankam in občanom pri različnih življenjskih izzivih iz socialnega ter zdravstveno-varstvenega področja in širšega družbenega življenja. Predvsem želimo svoje občane opolnomočiti za iskanje rešitev, dvigniti stopnjo njihove informiranosti in vplivati na to, da si s pomočjo organizacij, ki delujemo na novomeškem, dvignejo kakovost svojega življenja. Ocenjujemo, da je to manjkajoči člen v naši lokalni skupnosti, ki bo povezal požrtvovalne akterje iz javne, nevladne in zasebne sfere ter dosegel več posameznikov, ki potrebujejo pomoč in podporo. Gre za v naši državi še nepoznano storitev. Sistem temelji na spletnem katalogu storitev in informacij na spletni strani www.nmzame.si in osebnega svetovanja v Pisarni lokalne blaginje, v kateri načrtujemo obisk prvih strank že konec meseca maja. 

Ob tej priložnosti vas vljudno vabimo na otvoritev Pisarne lokalne blaginje v Mestni občini Novo mesto, ki bo v sredo, 31. maja 2023, ob 15. uri na Gubčevi ulici 15 v Novem mestu. 

Več informacij: vanesa.gazvoda@novomesto.si, 07 39 39 233. 

nazaj