Banner.png

Delavnica kvačkanja

dne 17. 05. 2023, 17:00

Lokacija: Hiša žive dediščine Bela Cerkev 6, 8220 Šmarješke Toplice

Organizator: Osnovna šola Šmarjeta Šmarjeta 1, 8220 Šmarješke Toplice

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na delavnico kvačkanja igrač, ki bo potekala v Hiši žive dediščine v Beli Cerkvi, 17. in 24. maja 2023, od 17. do 19. ure. Delavnica je namenjena vsem, ki poznate osnovno kvačkanje, torej izdelavo osnovne petlje. Tudi če že leta niste kvačkali, ne skrbite - ko se enkrat naučite osnov, lahko vedno znova ustvarjate nove vzorce in projekte.

Na delavnici bomo izdelovali igračko medvedka, kar je lep primer tega, kako z osnovno petljo in nekaj dodatnimi tehnikami lahko ustvarimo čudovit izdelek. Poleg tega se bomo naučili tudi izdelave obroča in branja vzorca, kar nam bo omogočilo izdelavo končnega izdelka. Celoten proces kvačkanja igračke je odlična priložnost za nadgradnjo in utrditev osnovnih veščin kvačkanja ter hkrati ustvarjanje nečesa izjemno lepega in uporabnega.

S seboj prinesite prejo, priporočamo debelino za kvačko 3, barvo pa izberite po lastni želji in kvačko. Vse ostale pripomočke za izdelavo boste dobili na delavnici.

Veseli bomo, če se boste predhodno prijavili na telefon Simona: 041 890 886, vendar pa prijava ni nujna. Kvačkanje je veščina, ki ostaja pomemben del številnih kultur po vsem svetu, saj je odličen način za sprostitev in spodbujanje kreativnosti.

Delavnico bosta vodili Simona Rangus in Adrijana Čelič.

Lepo vabljeni!

 

Delavnica kvačkanja

nazaj