vodilna slika

Srečanje z Brunom Šimlešo

dne 14. 03. 2023, 18:00

Lokacija: Novo mesto – Supernova, Mladinska knjiga

Priljubljeni zagrebški sociolog Bruno Šimleša o novi knjigi (P)ostati zdrav, ki je dragocen vodnik ohranjanja zdravja skozi holističen pristop.

Knjiga (P)ostati zdrav predstavi pomembnost naših misli, čustev in medosebnih odnosov pri ohranjanju zdravja. Namenjena je tako zdravim kot tistim, ki se soočajo z boleznijo, pa tudi njihovim bližnjim, ki jim stojijo ob strani. 

Takole pravi: »Ni dovolj, da smo samo telesno dejavni, da se zdravo prehranjujemo, da uživamo na svežem zraku in da ne kadimo. Še zdaleč ne trdim, da to ni pomembno. Ampak pomembno je tudi, da skrbimo za zdrave misli in zdrava čustva, razvijemo zdrave odnose, si uresničimo sanje, uživamo, čutimo hvaležnost, pomagamo drugim in si tako bogatimo življenje.«

Avtor s številnimi primeri iz resničnega življenja in z izsledki številnih znanstvenih raziskav, želi ustvariti most med znanostjo, torej prednostjo uradne medicine, in duhovnostjo.

Bruno Šimleša (1979) je avtor desetih knjig s področja popularne psihologije in duhovnosti, ki že več kot petnajst let pomaga bolnikom z rakom pri vseh izzivih, ki jih čakajo.

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

nazaj