vodilna slika

DANIEL VEZOJA trio / BORT ROSS & NOMADI na Festivalu novomeško poletje

dne 17. 07. 2021, 20:30

Lokacija: Kulturni center Janeza Trdine

Organizator: Zavod produkcijska hiša INJA MUSIC

DANIEL VEZOJA trio / BORT ROSS & NOMADI na Festivalu novomeško poletje

SOBOTA, 17. 7. 2021 PLOŠČAD KCJT

 

Takole smo − kantavtorsko zasanjano in iz domačih krajev sešili program prvega večera na ploščadi Kulturnega centra Janeza Trdine.

 

Daniel Vezoja je singer in songwriter, ki prihaja iz Brežic. Decembra 2016 je izdal prvi solo album z naslovom Where the light resides. Album je posnel v Dublinu s priznanim producentom Gavinom Glassom v njegovem Orphan recording studios. Trenutno pripravlja skladbe za drugi album, ki jih bo predstavil tudi na odru našega festivala. Pridružila se mu bosta Tina Marinškova na vokalu in Dejan Slak na klaviaturah.

 

Bort Ross je glasbenik, avtor, pevec inštrumentalist in producent. V njegovem studiu Lotos music ustvarjajo številni ustvarjalci od daleč in blizu. Na prvencu Sančo Pansa lahko poslušamo glasbo, ki nas intimno, pronicljivo in s pridihom melanholije pelje mimo zlatih juter, ljubezenskih grebenov in notranjih bojev s takimi in drugačnimi mlini. Njegovi spremljevalci na odru, Nomadi, tej topli, iskreni glasbi vdahnejo še več ljudskosti, razigranosti, ki v celoto poveže in obsije vse šentjernejske hribe in doline.

Nomadi so : Jaka Darovec − bobni Tomaž Zorko − kontrabas Borut Perše − kitare Primož Moškon − tambure Jernej Šustaršič − harmonika

Vabljeni torej na večer dolenjskih ustvarjalcev v soboto, 17. julija, ob 20.30 uri. Vstopnice lahko po 12 € kupite na spletu - mojekarte.si ali na blagajni KCJT ob delovnem času blagajne (telefon: 07 39 30 395) ali uro pred koncertom.

nazaj