vodilna slika

ZELEMENJAVA – JESEN 2020

dne 17. 10. 2020, 09:00

Lokacija: Glavni trg Novo mesto

Območno združenje RKS Novo mesto Zelemenjavo organizira dvakrat letno, spomladi in jeseni od leta 2013, z vmesnimi prekinitvami letos že 13-ič.
Jesenska Zelemenjava letos poteka v organizaciji udeležencev socialne aktivacije na OZ RKS Novo mesto, ki jo izvaja v partnerstvu z ZIK-om iz Črnomlja. Tokrat jo pripravljamo s pestrim spremljevalnim programom v soboto, 17. oktobra 2020 od 9.00 do 13.00, na novomeškem Glavnem trgu.

Koncept ostaja enak preteklim: zelenjava + menjava = zelemenjava. Dogodek je namenjen izmenjavi pridelkov iz naših vrtov in NE prodaji. Spodbujamo solidarnost, medsebojno pomoč posameznikov, dobrosrčnost, povezovanje, druženje, samooskrbo in spoštovanje dela naših rok. Za menjalna razmerja se dogovorimo prosto in sproti med seboj.

Menjali in podarjali bomo jesenske plodove narave:

  • sadove domačega vrta ( krompir, paradižnik, jabolka, zelje, solata ...),
  • darove narave (kostanj, šipek, zelišča ...),
  • semena in sadike trajnic, grmovnic ipd.,
  • drugo (oprema za vrtnarjenje, literatura ...).

Na solidaren in zabaven način želimo povezati vse navdušence dobrot in lepot z domačega vrta ter to navdušenje raztrosi tudi med ostale someščane in sovaščane. Zelemenjava torej vabi vse brez izjeme: vrtnarske guruje in popolne začetnike, mlade in stare, take z enim samim lončkom na balkonu kot tiste s kilometrsko njivo. Dogajanje pa bodo obogatile tudi spremljevalne dejavnosti: peka kostanja, peka palačink (Društvo novomeških študentov) in prva pomoč (prikaz oživljanja).

Pridite s polnimi žepi dobre volje.

 

nazaj