vodilna slika

Počitniška delavnica DRAGOCENIH 70

dne 28. 08. 2020, 10:00

Lokacija: Dolenjski muzej Novo mesto

Organizator: Dolenjski muzej Novo mesto

Pozdravljeni, prijatelji muzeja,

letos mineva 70 let od ustanovitve Dolenjskega muzeja. Ob obletnici so pripravili občasno razstavo Dragocenih 70, na kateri so predstavili 70 predmetov z vseh oddelkov muzeja. Za udeležence delavnic smo jih izbrali 16 in na osnovi le-teh izdelali igralne karte.

Poletne počitnice se približujejo h koncu. V muzeju vas čaka 16 krajših delavnic, na katerih boste samostojno raziskoval skrivnosti naše preteklosti in reševal izzive, ki so jih pripravili za vas. Po vsakem uspešno opravljenem izzivu, boste domov odnesli nov par kart. Če pohitite, bo celoten komplet kart lahko vaš še pred začetkom šole. Omenjene delavnice bodo ostale muzejska stalnica in karte boste lahko pridobivali še dolgo po tem, ko razstave DRAGOCENIH 70 več ne bo.

 

Predmete z igralnih kart lahko raziskujete, ko je muzej odprt za obiskovalce: https://www.dolenjskimuzej.si/si/za-obiskovalce/odpiralni-cas/

Pridružite se v PETEK, 28. 8. 2020, od 10.00 do 12.00, ko boste oblikovali škatlico za shranjevanje kart, vanjo dodali opise predmetov, se seznanili s pravili igre, odigrali družabno igro s kartami ter si priborili katerega od parov igralnih kart.

 

Prosimo, da udeleženci delavnic upoštevajo ukrepe, ki veljajo ob obisku muzeja:

https://www.dolenjskimuzej.si/si/novica/3725/

 

Ker je število udeležencev petkove delavnice omejeno, prosimo, da se za obisk predhodno prijavite v recepciji muzeja na tel. št. 07 373 11 30 ali po e-pošti: recepcija@dolenjskimuzej.si

 

vabilo DM NM avgust 2020.pdf

nazaj