vodilna slika

Izmenjava oblačil

dne 12. 02. 2020, 16:00

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca

Tekstilna industrija je ena bolj umazanih industrij sveta, tekstil pa ena hitreje rastočih skupin odpadkov. Samo pomislite, za eno  samo T-shirt majico porabimo 2700 litrov vode! Z izmenjavo podaljšujemo življenjsko dobo oblačilom in preprečujemo nastajanje novih tekstilnih odpadkov.

PRAVILA ZA UDELEŽENCE:

• Na izmenjavo lahko prinesete do 5 čistih in lepo ohranjenih kosov oblačil ali modnih dodatkov, ki jih oddate na sprejemnici. Domov lahko odnesete toliko kosov, kolikor jih prinesete.

• Oblačila, namenjena izmenjavi, naj bodo čista in lepo ohranjena.

Organizatorji dogodka si pridružujemo pravico, da na sprejemnici vse stvari, ki ne bodo ustrezale navedenim standardom, ne uvrstimo na izmenjavo.

Za prinesene stvari skrbi ekipa Europe Direct Novo mesto.

Če vam ni do izmenjave, pa imate vseeno gnečo v omari, vas vabimo, da prinesete in nam podarite odvečna oblačila in ostale modne dodatke. S tovrstno donacijo boste podprli naš projekt, mi pa bomo vse stvari, ki ostanejo, podarili tistim, ki jih potrebujejo, ali jih umestili na naslednje dogodke izmenjave oblačil.

Opomba: Promocijskih majic ne jemljemo, saj so to stvari, ki običajno ostanejo na mizah. V kolikor na dogodek ne morete, a bi oblačila podarili, nas glede prevzema kontaktirajte na aleksandra.pavlic@rc-nm.si.

Prijava na dogodek poteka preko obrazca ali po email naslovu aleksandra.pavlic@rc-nm.si.

Dogodek poteka po načelu blagovne izmenjave – prinesi 5, odnesi 5.

*Oblačila in modne dodatke prevzemamo na dan dogodka od 16.00 dalje v atriju Knjižnice Mirana Jarca.

 

Organizator dogodka je Europe Direct Novo mesto (Razvojni center Novo mesto d. o. o.)

nazaj