vodilna slika

Sebastian Cavazza | Klemen Dvornik

dne 12. 02. 2020, 12:30

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca

S soustvarjalcema uspešne TV serije Jezero bomo spregovorili o igri, režiji, filmskem in televizijskem ustvarjanju ter ustvarjalnem procesu od uspešne knjižne predloge do ekranizacije.

 

Sebastian Cavazza

Filmski in televizijski igralec Sebastijan Cavazza je zaključil študij igre na AGRFT in takoj po diplomi nadaljeval podiplomski študij igre in filmske režije. Je vsestranski igralec, ki ustvarja tako v gledališču kot v filmskem in televizijskem mediju. Nastopa tako v slovenskih kot tujih filmih in nadaljevankah. Za svoje delo je prejel Sovretovo nagrado, nagrado Vesna ter nagrado za najboljšega igralca v kategoriji srbski film na Mednarodnem filmskem festivalu FEST v Beogradu.

 

Klemen Dvornik

Režiser Klemen Dvornik je zaključil študij filmske in televizijske režije na AGRFT in že kot študent prejel študentsko Prešernovo nagrado. Je režiser igranih in dokumentarnih filmov, televizijskih serij in oddaj ter videospotov. Zaposlen je kot profesor na Katedri za televizijsko režijo Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani. Za svoje delo je prejel več nagrad; gong ustvarjalnosti za dokumentarni film, viktorja za posebne dosežke, nagrado občinstva za celovečerni film Kruha in iger na Festivalu slovenskega filma ter viktorja za najboljšo igrano oddajo.

 

nazaj