vodilna slika

Najpogostejši vedenjski in psihični simptomi pri demenci v domačem in institucionalnem okolju

dne 11. 02. 2020, 17:00

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca

Organizator: Spominčica Dolenjske

Predavatelj: Mateja Strbad, dr. med.,spec. psih. in univ. dipl. slov., UKCLJ, Nevrološka klinika Ljubljana, Klinični oddelek za bolezni živčevja

Predavateljica se dnevno srečuje s težavami, ki jih demenca povzroča številnim družinam z bolnikom z demenco, zato bo vsebina namenjena njim in drugim, ki jih ta žgoča tematika zanima saj nihče ne ve, kdaj bo lahko bolezen nastopila pri njem ali njegovi ožji družini. Posveča se psihiatrični obravnavi oseb z nevro degenerativnimi boleznimi in psihiatrični geriatriji.

To poglavje postaja v tem času bistveno za številne svojce, ki ne vedo, kako rešiti težavo družine ob spoznanju, da njihov družinski član dnevno potrebuje pomoč v kakovostni prehrani, pravilno izbranih zdravilih, dobrem spancu, gibanju na soncu, dodatkom hrane, vendar ne vsega, kar ponujajo mnogi ponudniki za zaslužek.

Kje je resnica o kvaliteti hrane, ki jo kupujemo v veleblagovnicah? Govori se o vakcini, ki je v raziskavi! Kako je z bolnikom, ki se zaveda svoje bolezni, pričakuje pa pomoč! Osamljenost kot nevrološka težava bolnika z demenco! Kako pomagati?

Pridite in zvedeli boste veliko konkretnih napotkov, podanih rešitev, predlogov, kako ravnati in kam se obrnete, da boste lahko rešili težave.

.Pripravite si vprašanja na katera vam bo  predavateljica lahko odgovorila.

 

nazaj