vodilna slika

Kulinarični nokturno

dne 22. 11. 2019, 19:00

Lokacija: Hiša Fink

V naši hiši bomo gostili prav poseben dogodek - kulinarični nokturno. Glavna zvezda predstave bo kar 60 kilogramov težka jadranska tuna. Skupaj z Nonbiri ekipo bomo pripravljali tradicionalne japonske mojstrovine - suši in sašimi - ter pred vašimi očmi na živem ognju pekli steake.

Plemenita rumenoplavuta riba prihaja iz rok naših lokalnih ribičev v Kvarnerju. Velja za ključni del mnogih starodobnih receptov z(a)vitih poslastic. Temno in čvrsto meso, ki se v ustih kar topi, režemo na kose s posebnim japonskim nožem, ki s svojo ostrino privablja najizrazitejše okuse.

Vse gurmanske fantazije bomo postavili ob bok vinski spremljavi slovenskih in hrvaških penečih, mirnih ter sladkih vin iz Istre: z vami bodo Plenkovič, Kozlovič, Roxanich, Clai, Meneghetti, Monterosso, Rojac, Korenika, Gordia, Zaro in Pucer z Vrha.

S kulinarično obarvano predstavo začnemo ob 19. uri. Cena jedilnika je 50 € na osebo in vključuje spremljavo dveh kozarcev vina. Svoj sedež rezervirajte pri Tanji Fink (041 209 600) ali pa nam pišite na info@hisafink.si.

Prisrčno vabljeni!

nazaj