vodilna slika

Vikend seminar za družine

od 18. 10. 2019 do 20. 10. 2019

Lokacija: Terme Olimia Podčetrtek

VIKEND SEMINAR-POROČILO

 

Društvo Sožitje Novo mesto  je  organiziralo za svoje člane – osebe z motnjo v duševnem razvoju (OMDR) in njihove družinske člane  Vikend seminar v Termah Olimia, Početrtek  od 18.10.do 20.10.2019.

Za OMDR  smo organizirali razne aktivnosti  pod budnim očesom varuhinj. Za   starše OMDR  smo imeli predavanje na temo " Obvladovanje in izražanje neprijetnih čustev in nezaželenega vedenja, ter pozitvno razmišljanje", predavateljice Ksenije Lorber trenerke mediatorjev in obvladovanja konfliktov, svetovalke. Za starše  in  OMDR smo  organizirali terapevtsko delavnico " Kako in koliko hodimo, da dosežemo  optimalen učinek na telo", vodja delanice je bila Tjaša Lešnik, kinezioterapevtka. Za vse udeležence seminarja smo organizirali  izlet s turističnim vlakcem  ter ogled samostana, čokoladnice, apoteke in Jelenovega grebena. Bivanje smo popestrili z  rekreacijo v bazenu ter sprehodom  po bližnji okolici.

Vikend seminarja se je udeležilo 56 oseb od tega 20 oseb z motnjo v duševnem razvoju, 32 staršov oz. sorojencev in 4 varuške.

 

 

                                                                                                                              Predsednica društva: Anica Stanković

 

nazaj