vodilna slika

Predstava, ki gre narobe

dne 14. 04. 2019, 19:00

Lokacija: KC Janeza Trdine

V Predstavi, ki gre narobe se dramsko društvo Fakultete za strojništvo loti njihove največje in najzahtevnejše gledališke produkcije do zdaj: kriminalke angleškega tipa Kdo je morilec? v slogu znamenite kraljice kriminalk Agathe Christie z naslovom Umor v dvorcu Haversham. A predstava jim nikakor ne »steče«. Zaporedje nepredvidljivih in noro zabavnih dogodkov hitro spreobrnejo dogajanje na odru iz slabega v katastrofalno. Vse gre namreč narobe – igralci uporabijo napačne rekvizite, če pa že uporabijo prave, jim ti razpadejo, scenski elementi se nikakor ne obnašajo tako, kot bi se morali, še kulise začnejo razpadati. V dveh urah nenehnega smeha občinstvo spremlja zasedbo, ki trmasto poskuša, ne glede na vse težave, čimbolj točno in resno izpeljati predstavo. Kljub temu da se jim onesvesti glavna igralka, da se nekam izgubi scenarij, da z zidu padejo vsi scenski elementi in da se igralci spotikajo ob vse in vsakogar (tudi lastno besedilo).

Vse to dogajanje več kot upraviči sloves te trenutno najzabavnejše in najuspešnejše komedije na svetu. Gre za klasičen skrivnostni umor, ki ga je treba razrešiti ... in skrivnost je, ali bodo igralci sploh uspeli pripeljati predstavo do konca.

Komedija zmešnjav ima za seboj že 5 let zmede na West Endu in 3 leta napak na Broadwayu, produkcijo pa so priredili tudi za odre številnih svetovnih prestolnic, kot so Pariz, Rim, Budimpešta, Tokio in Istanbul.

nazaj