vodilna slika

DJEMBERAJA: KO SE TI OD RITMA ZAVRTI

dne 16. 03. 2019, 09:30

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca, Trdinova čitalnica

Ob 9:30 in ob 11:00

Te mika zaigrati, začutiti ritem in slišati zvok bobna Djembe, ki daje širok spekter zvokov, mavrično obarvano ritmiko in možnost neomejenega izražanja? Si želiš muziciranja in ustvarjanja v skupini? Obuditi in prepoznati svoj glasbeni potencial?

Ritem je gibanje, zato bomo spoznavali njegovo strukturo, dinamiko in tempo. Poslušali se bomo in udarjali osnovne udarce. Lovili bomo visoke, mehke in nežne tone ter improvizirali do nebes. Dovolili si bomo kaos, divjanje, urejenost in prefinjenost ter tako zapolnili brezmejni prostor tišine. Števec bo meril neskončno število enakih ponovitev in enkratno, avtentično in neponovljivo melodijo, ki bo privrela iz nas samih. Mogoče bomo presenečeni, navdušeni, razigrani, nasmejani, začudeni in čisto vroči, ker hladni takrat ne moremo obstajati. Zato vas vabimo, da skupaj izkusimo ta ritmični koktejl.

O izvajalcu Andreju Zobariču

Zvok bobnov ga je pritegnil čisto instinktivno. Obiskal je nekaj enodnevnih delavnic v obdobju 2002-2007 in občasno igral priložnostno s prijatelji. Glavni ritmični cunami je prišel, ko je začel redno obiskovati »drum circle« delavnice v Zagrebu leta 2008. Od takrat naprej je veliko več časa posvečal raziskovanju in izobraževanju na področju ritma.

Obiskoval je različne delavnice in tečaje (bobnarski krogi v Zagrebu 2008-2011, tečaji zahodno-afriških ritmov v Zagrebu 2009-2012, intenzivna delavnica v Gvineji 2012). Učil sem je pri Ninu Mureškiču, Krešimirju Oreškem, Nenadu Kovačiču ter afriških mojstrih kot so Famoudou Konate (2010), TonTon Soriba Sylla (2012) in Saydou Dao (2017).

Ritem, ko hodiš, ritem, ko ješ, ritem, ko dihaš, ritem, saj VEŠ!

Več informacij in prijave: djemberaja@gmail.com ali 040/893 913 (Andrej).

nazaj