vodilna slika

Demenca in rak: POMEN UČINKOVITE NEGE BOLNIKA Z DEMENCO-RAKOM

dne 14. 02. 2019, 17:00

Lokacija: Trdinova čitalnica, Novo mesto

Organizator: SPOMINČICA DOLENJSKE

V četrtek, 14. februarja, vabljeni na srečanje predavatelja Jožefa Pečnika, uni.dip.or.iz., kjer se bo odstrlo nekaj tabujev in pojasnilo nekaj pravic bolnikov z demenco in rakom ter njihovih svojcev.

Tako kot je pomembna hitra diagnostika omenjenih bolezni v naslovu, je pomembna učinkovita nega bolnika. Težave se običajno pričnejo že v samem začetku bolezni, že takrat, ko se da ustavljati napredovanje bolezni. Nega je za mnoge svojce resna težava, za družabnice in osebe šolane za nego težkih bolnikov, pa ne bi smele biti ovira. Svojci po več mesecev trajajoči negi izgubljajo bitko, ali pa tudi ne. Kako se spopasti s težavami, postrežbo, nego, obvladovanjem dajanja zdravil, skrbništvom, dnevnim varstvom, patronažno službo, zdravstveno pomočjo, socialnimi pravicami bolnika, boste zvedeli na predavanjem z omenjenim naslovom – kako pomagati?

Cel svet pozna presenetljivo stvar, da kemoterapija stanje onkološkega bolnika v večini primerov poslabša. Ali je to res? Kaj pravijo raziskave? Statistika? Kakšna naj bodo obsevanja? Kakšna je primerna hrana, pijače, dodatki k hrani, položaj ob počivanju, spanju, gibanje, pomen zraka, dobra volja, smeh, pozitivna podoba in optimizem? Kaj vse naj bi vplivalo na počutje bolnika?

Pridite in se aktivno vključite v dogajanje – saj ste za učenje. Čas je zdaj!

 

 

nazaj
<jan februar 2019 mar>
po to sr če pe so ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

prikaži vse dogodke