vodilna slika

SILENCE: Turistični vodnik po občutkih izgubljenosti

dne 22. 09. 2018, 20:00

Lokacija: Kulturni center Janeza Trdine

Organizator: Zavod Novo mesto

Verjetno ste opazili, da večino življenja preživimo v stanju rahle zmedenosti. Prebijamo se skozi minsko polje delikatnih izbir, v iskanju prave poti, prežeti z občutkom negotovosti. Lahko bi dejali, da je izgubljenost okoliš, ki ga najbolje poznamo, naš stalni naslov – naš dom, tako rekoč.

Predstavljamo vam Turistični vodič po občutkih izgubljenosti, glasbeni potopis, s pomočjo katerega boste v temi tavali s stilom. Uživajte v znamenitostih in selfie točkah, medtem ko vas nosi neznano kam. Ujemite nekaj sonca na pobočjih svoje rastoče negotovosti. Spijte kozarec vina med ruševinami svoje samozavesti.

Turistični vodič po občutkih izgubljenosti, novi koncertni repertoar dueta Silence, bo 22. septembra predstavljen v Kulturnem centru Janeza Trdine. Duetu se bosta na odru pridružila klaviaturistka Petra Vidmar in pianist Igor Vićentić.

Duet Silence (sestavljata ga Primož Hladnik in Boris Benko) je do zdaj izdal pet albumov: Ma non troppo (1997), Unlike a Virgin (1999), Vain, a Tribute to a Ghost (2004), dvojno ploščo Key Silence (2006) in Musical Accompaniment for the End of the World (2012).

Leta 2006 duet napiše in producira Volk, 12. ploščo skupine Laibach. Leta 2015 postaneta Laibach in Silence prvi zahodni zasedbi, ki nastopita v Severni Koreji.

Silence sta napisala glasbo za več kot 40 gledaliških, lutkovnih in plesnih predstav. Za seboj imata številna sodelovanja s priznanimi režiserji, kot so Tomaž Pandur, Aleksandar Popovski, Matjaž Pograjc in Primož Ekart. Izdala sta štiri albume z gledališko glasbo: Maison des Rendez-Vous (2003), Veronika (2005), Ljubezen na smrt (2007) in dvojno ploščo z glasbo iz Pandurjevih predstav Barok in Kaligula, The Passion of the Cold (2008).

Duet piše tudi za film. Sodeloval je pri Slovenki (2009), Projektu: rak (2013) in Nočnem življenju (2016) Damjana Kozoleta ter napisal glasbo za nekaj kratkih filmov.


Izkoristite predprodajno ceno vstopnice – 12 € – do 31. 5.!

 

nazaj