vodilna slika

Rudi Potepuški

dne 05. 07. 2018

Lokacija: Grad Grm

Organizator: Založba Goga

Ob 18.00 Sledi mi – Be Flat / BEL, 60 min

Pohodna cirkuška predstava

Ward Mortier in Thomas Decaesstecker se soočata in igrata z javnim prostorom tukaj in zdaj. Duo popelje gledalce in potovalne sodruge, sledilce, na akrobatsko-gledališki izlet skozi mestno okolje, ki po poti ponuja raznovrstne vsakdanjosti. Vsebina posameznega performansa je odvisna od specifike prostora, kjer se pojavi Be Flat in zato vsakokrat unikatna. Ulice postanejo oder, fasade kulisa, tlakovci plesišče, hupanje mimo vozečih avtomobilov pa zvočna podlaga.

 

Ob 19.00 Čreda – Rue Pietonne / FRA, 40 min

Ulična predstava

Tradicionalni francoski pastir čuva čredo živali, ki se pase sredi vaše zabave. Delo z njimi ni lahko! Ta nenavadna bitja brez možganov še pri vsakdanjih opravilih, kot so prehranjevanje, spanje in parjenje, povzročajo nered. Predstava, ki je primerna za vso publiko, je bila zasnovana z namenom, da zasede velike površine in da jo lahko vidi kar največ gledalcev. Kljub temu jo je enostavno pripeljati in postaviti. Čreda preseneti s svojimi neobičajnimi živalskimi navadami in gledalca odžene na pašo med realnost in fikcijo.

 

Ob 20.00  Zmajevo zrcalo - Fluid balance team / SLO / HRV, 25 min

Gibalna predstava

Pripovedka o iskalcu zmajev, ki je prepotoval celo Zemljo, da bi našel in razgrnil skrivnostno ogrinjalo zavito okoli tega mitičnega bitja, ki ga prepoznamo v vseh kulturah sveta. Legenda o zmaju pravzaprav predstavlja notranje potovanje vsakega izmed nas, saj je vsak človek zmožen slabih in škodoželjnih dejanj, kadar deluje iz strahu. Hkrati pa v sebi nosi modrost in pogum, da v ta svet posadi semena sodelovanja, spoštovanja in ustvarjalnega delovanja. V predstavi se prepletajo različna performativna sredstva od uličnega gledališča, sodobnega in izraznega plesa, akrobatike in cirkusa pa do borilnih veščin in klasičnih kitajskih plesov s pahljačami. 

nazaj
<jun julij 2018 avg>
po to sr če pe so ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

prikaži vse dogodke