vodilna slika

Multimedijska delavnica Izobraževanje za mir

dne 01. 06. 2018, 18:00

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca

Multimedijska delavnica - Izobraževanje za mir

Vabimo vas na brezplačno mednarodno priznano multimedijsko delavnico Izobraževanje za mir, ki jo je zasnovala Fundacija Prema Rawata.

Namen delavnice je pomagati udeležencem, da raziskujejo možnost osebnega miru in odkrijejo notranje vire: notranjo moč, možnost izbire, cenjenje, upanje kot oporo v vsakdanjem življenju. Izobraževanje obsega 5 delavnic, ki vključujejo video in pisne materiale. Vsako srečanje je celota zase, tako da so dobrodošli tudi novi poslušalci.

Vljudno vabljeni.

• Petek, 20. april 2018, ob 18. uri

1. del: Mir: “Na tem svetu je nekaj, kar se nikoli ne spremeni, in to je iskrena želja po miru, ki živi v srcu slehernega človeka”.

2 del: Zmožnost, da ceniš: ”Želim ceniti svoje življenje. Ko ga cenim, lahko občudujem njegovo lepoto.”

• Petek, 18. maj 2018, ob 18. uri

3. del: Notranja moč: “Nekaj v tebi je večje kot vse tvoje dobre in tvoje slabe plati."

4. del: Samozavedanje: “... A tudi, če se zdiš samemu sebi še tako neznaten, ne moreš pozabiti čudeža, kot je prihajanje in odhajanje diha ..."

• Petek, 25. maj 2018, ob 18. uri

5. del: Jasnost: ”Ali veš, kaj je dobro zate? Preden odgovoriš na to vprašanje, bi te rad spomnil, da si takrat, ko si bil zelo mlad, vedel, kaj je dobro zate.”

6. del: Razumevanje: “Prisluhni preprostosti svojega obstoja. Mir je povezan z neopredeljivim, s preprostostjo in mogočnostjo prihajanja in odhajanja diha.”

• Petek, 1. junij 2018, ob 18. uri

7. del: Dostojanstvo: “Imamo vse te darove, vendar pozabljamo, kdo smo, kaj je naša prava narava in kje lahko najdemo to, kar nam je bilo dano. Tedaj se sprašujemo in tavamo ... Ves svet to počne že zelo dolgo: sprašuje se in tava...”

8. del: Izbira: “Dana so nam semena. Imamo seme jeze, a tudi seme prijaznosti. Imamo seme dvoma, a tudi seme razumevanja. Sedel in počival boš pod tistim drevesom, katerega seme si posejal.”

• Četrtek, 7. junij 2018, ob 18. uri

9. del: Upanje: “Ne gre zato, kako dolga je noč, ampak za to, da sonce vedno vzide in da vedno napoči jutro.”

10 del: Zadovoljstvo: “Sanjamo o tem, kar nimamo, ne sanjamo o tem, kar imamo.”

Več informacij na spletni strani: tprf.org/programs/peace-education-program/