vodilna slika

Glasbeno-gledališki abonma - Iztok Mlakar z glasbenikom: Koncert za klapo

dne 22. 05. 2018, 20:00

Lokacija: KC Janeza Trdine, Trdinova dvorana

DRUŽENJE Z IZJEMNIM INTERPRETOM IN KANTAVTORJEM.

Produkcija: Zavod Novo mesto

Fotografija: Jure Eržen

Vrsta predstave: Koncert

Trdinova dvorana

Izvajalca:

Iztok Mlakar, kantavtor

David Šuligoj, instrumentalist

Verjetno bi v Sloveniji težko našli človeka, ki še ni slišal za Iztoka Mlakarja in ne bi znal zapeti ali vsaj zamrmrati refrena katere od pesmi, zbranih na njegovih štirih zgoščenkah.

Priljubljene so tako nežne balade kot tudi bolj pikre in šaljive pesmi iz vsakdanjega življenja malega človeka, saj v njih spregovori o večnih temah, kot so ljubezen, minevanje in smrt, pa tudi o življenjskih radostih, vinu in dobri domači hrani ter o boju malega človeka za pravičnost.

V zadnjih desetih letih je Iztok Mlakar napisal tudi scenarij in glasbo za tri predstave: Duohtar pod mus!, Sljehrnik in Pašjon, ki jih je režiral Vito Taufer, nastale pa so v koprodukciji SNG Nova Gorica in Gledališča Koper. V minuli sezoni je prispeval songe za predstavo Beraška opera v SNG Nova Gorica.

Za koncertne večere Iztoka Mlakarja vedno vlada izjemno veliko zanimanje. Mlakar ne prireja koncertov pred velikimi množicami, vedno prepeva v manjših družbah. Tako bo tudi v Novem mestu, ko bomo njegovim songom prisluhnili ob prigrizku in kozarčku dobrega vina. Na druženje z njim vas bomo povabili s pismom, v katerem vam bomo sporočili datum koncerta. Ponovitve bodo tudi v maju, nanj vas bomo vabili po vrstnem redu (datumu) vpisa v Glasbeno-gledališki abonma 2017/2018.

Ma Bertolin je raztegnu ramoniko sojo,

si obrisal je souzu an tako je zapoju:

»Moja Štefana, življenje al smrt,

ti si za mene tko ku rajski vrt,

ma boh ni tou, da b' jest ratou toj mož

bla soj cajt si moja, več moja na boš!«

Je umrla Štefana an je umrou Bertolin,

ma ostal je en lep an ko bi se reklo žlahten spomin.

Tudi soj cajt ljudje so zaljubljeni bli,

ma to ble so ljubezni ku zdej jih več ni.

nazaj