vodilna slika

V živo: Demolition Group

dne 19. 05. 2018

Lokacija: LokalPatriot, Glavni trg 11, Novo mesto

Organizator: LokalPatriot

Osemnajsta sezona kluba LokalPatriot se bliža koncu in preden se preselimo v atrij vas vabimo še na zadnji klubski koncert v "kleti", ki bo tokrat tudi zadnji na tej lokaciji kluba.

Brez skrbi, LokalPatriot ne gre nikamor, že teden dni po tem koncertu sledijo dogodki v atriju kluba, kjer bomo z vami še celo poletje. Tudi potem bomo le zamenjali lokacijo, šli pa zagotovo ne bomo nikamor. V ta namen vas v soboto, 19. maja ob 22. uri vabimo na koncert Demolition Group, s katerimi si to, da ne gremo nikamor, delimo.

Demolition Group ostajajo brezkompromisna rock zasedba in še vedno delujejo na robu alterja in undergrounda. Veterani slovenske rock scene napovedujejo veliki koncert z eksplozivnim nabojem, še bolj udarni in samosvoji. Jasni in glasni, z občutljivim in kritičnim odnosom do aktualnega dogajanja in čedalje večje atomizacije družbe. Novi album »Pojdiva Tja« sicer nima tako neposrednega in aktivističnega naboja, kot sta ga imela predhodna »Planet starcev« in »Zlagano sonce«, še vedno pa ohranja tako skozi glasbo, tekste in pojavnost kritičen odnos do dogajanja okrog nas. Z več kot 30 leti ustvarjanja so Demolition Group ena najbolj trdoživih in avtentičnih skupin pri nas, njihova glasba pa je samosvoj in energičen spoj ritma, kitarskih rifov in arhaičnega vokala, ki se prepleta z zvokom saksofona in v zadnjem obdobju tudi elektronike.

Kljub mnogim dilemam in spremembam je skupina ohranila ustvarjalni naboj in novi album »Pojdiva tja« predstavlja v prenovljeni zasedbi: Aleš Suša na saksofonu, Petar Stojanović na kitari, brata Tomi in Ivan Gregel na basu in bobnih, pevec Goran Šalamon in Matjaž Pegam, ki skrbi za zvok in produkcijo.

Vabljeni!

Vstopnina: 6 € (vstopnice lahko kupite že v predprodaji)

nazaj