vodilna slika

2. dan odprtih vrat Splošne bolnišnice Novo mesto

dne 05. 04. 2018, 10:00

Lokacija: SB Novo mesto, Avla porodnišnice

»Skupaj v zdravstvu – več zdravja v skupnosti«

Otvoritvena slovesnost s pozdravnimi nagovori vodstva bolnišnice in gostov, nato pa kulturni program v katerem bodo sodelovali otroci šolske folklorne skupine Osnovne šole Drska pod vodstvom mentorice Mojce Mežik, ki bodo pripravili splet plesov in iger Ob bistrem potočku je mlin.

 

Ob mednarodnem dnevu zdravja bomo v Splošni bolnišnici Novo mesto 5. aprila 2018 med 10. in 14. uro ponovno organizirali Dan odprtih vrat, na katerem bomo obiskovalcem predstavili delovanje bolnišnice in njeno sodelovanje z društvi bolnikov in širšo javnostjo.

V programu bo svoje delovanje in najnovejše projekte predstavilo Društvo upokojencev Novo mesto in 15 regijskih društev bolnikov: Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine, tolmačica slovenskega znakovnega jezika Jožica Kupljenik, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Novo mesto, Združenje Multipla Skleroza Slovenije – Dolenjska podružnica, Društvo za osteoporozo Dolenjske, Društvo za zdravje srca in ožilja – podružnica za Dolenjsko in Belo krajino, Združenje bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo Slovenije - Dolenjski klub, Društvo koronarnih bolnikov Dolenjske in Bele krajine, Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije – enota Dolenjska, Društvo Celiac – življenje brez glutena Novo mesto, Društvo diabetikov Novo mesto, Sonček - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine, Društvo paraplegikov Dolenjske in Bele krajine, Društvo revmatikov Slovenije – Podružnica Dolenjske in Bele krajine, Rdeči križ Slovenije – OZ Novo mesto, Slovensko društvo Hospic – OO Dolenjska, Posavje in Bela krajina.

Obiskovalci bodo lahko navezali kontakte s predstavniki društev, pridobili potrebne informacije o njihovem namenu in delovanju, poiskali odgovore na svoja vprašanja, se udeležili delavnic in rehabilitacijske vadbe koronarnih bolnikov…

Za učence osnovnih in srednjih šol bodo organizirani vodeni ogledi posameznih oddelkov in enot in predstavitve poklicev.

Otvoritvena slovesnost s pozdravnimi nagovori vodstva bolnišnice in gostov se bo začela ob 10. uri v avli porodnišnice. V kulturnem programu bodo sodelovali otroci šolske folklorne skupine Osnovne šole Drska pod vodstvom mentorice Mojce Mežik, ki bodo pripravili splet plesov in iger Ob bistrem potočku je mlin.

Prijazno vas vabimo, da se nam pridružite.

nazaj
<mar april 2018 maj>
po to sr če pe so ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

prikaži vse dogodke