vodilna slika

Bobnanje v čast pomladnemu enakonočju in veliki noči

dne 02. 04. 2018, 18:00

Lokacija: Glavni trg 24, Novo mesto

»Svetloba ljubljena, bodi iz globin srca mi pozdravljena.

Naj v žarkih sonca milo zažarim, na veliko noč v cvet omamno dehteč se razcvetim.«

Na praznični večer velikonočnega ponedeljka se bomo razvajali z mogočnimi zvoki šamanskega bobna. Počastili bomo magično moč pomladnega enakonočja in začutili radost velike noči ter čarobnega pričetka pomladnega razcveta.

Pridimo in skupaj začutimo moč prebujajoče se mame narave, podarimo si toplino sonca in milost Srca. Postanimo strastni ustvarjalci vsega dobrega in dovolimo, da v vsaki celici našega obstoja vzplamti ognjevitost Ljubezni ter zadehti radost živosti.

Zvok je darilo človeštvu – pravzaprav smo ena sama glasba. Glasba je od pradavnin sestavni del ritualov in obredov, nepogrešljiv del našega vsakdana.

Med pripomočki za ustvarjanje svetega zvoka ima šamanski boben posebno mesto in velja za enega najstarejših instrumentov. Uporabljala so ga starodavna ljudstva vseh kontinentov, saj nas ponese v čas bivanja v maternici ter nas poveže s srčnim utripom matere in ljubečo energijo izvora. Šamanski boben s svojim globokim glasom in hitrim ritmom prodre v naš fizični, čustveni, mentalni in duhovni nivo, pomaga nam, da se sprostimo in povežemo s tistimi deli sebe, ki smo jih spregledali ali utišali, da zopet začutimo harmonijo. Ker oddaja theta valove, zaide globoko v našo podzavest, zato lahko med bobnanjem privrejo na površje pozabljeni spomini, občutki preteklosti ali pa se nam osvetli vizija prihodnosti. Boben nas podpre, da ponovno začutimo svoje telo in njegove potrebe, potisne nas v delovanje, da uresničimo zastavljene cilje. Pomaga nam, da se povežemo z veličino svoje duše in energijo mame zemlje ter poženemo globoke korenine.

Cena: prostovoljni prispevki.

Prijave: milena.matko@siol.net.

Dobrodošli tudi naši znanci, prijatelji in vsi ljudje srčnosti.

nazaj
<mar april 2018 maj>
po to sr če pe so ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

prikaži vse dogodke