vodilna slika

2. Festival velikonočne potice na Gradu Otočec

dne 29. 03. 2018, 10:00

Lokacija: Grad Otočec

Organizator: TERME KRKA d.o.o. Novo mesto

Kaj je bolj tradicionalnega kot prav omenjena kraljica sladic? Pečemo jo ob krstih, ne sme manjkati na porokah, slovenski domovi zadišijo po njej ob vseh večjih praznikih, strežejo jo na sedminah. Lahko bi rekli, da se Slovenci s potico rodimo in umremo ...

       »Ne tekmujemo zaradi priznanj, ampak zaradi tega, da smo vedno boljši in drugačni. Dokler bomo  drugačni,                nas bo svet spoštoval!« prof. dr. Janez Bogataj

Vabimo vas na slovesno prireditev, ki jo bo povezovala Bernarda Žarn. Takrat bomo z velikim veseljem razglasili zmagovalko in podelili priznanja - vsem, ki boste sodelovali, zraven pa primaknili še kakšno presenečenje.

Da so se potičke posrečile, se boste lahko na lastne oči in brbončice na Gradu Otočec prepričali 29. marca, mi pa naj dodamo, da bodo letos z nami tudi najboljše pekarice iz Zveze kmetic Slovenije, česar se iskreno veselimo, saj se med njihovimi mojstrovinami lahko nadejamo pristnih, domačih okusov. 
Strokovno komisijo, ki bo potice ocenjevala že 28. marca, bodo sestavljali: prof. dr. Janez Bogataj, sloviti etnolog in avtor knjige Potice iz Slovenije, mag. Marlena Skvarča, priznana senzorična preskuševalka živil, in Janja Strašek, prehranska strokovnjakinja v Termah Krka.

Vabljeni vsi, stari in mladi, peki in pekarice, ki jo znate pripraviti na slovenski tradicionalni način, obenem pa presenetiti z izvirnostjo.

Prijavo na natečaj in pravila natečaja najdete na povezavi: https://www.terme-krka.com/si/sl/paketi-in-akcije/2-festival-velikonocne-potice-na-gradu-otocec-28-in-29-3-2018/.

nazaj