vodilna slika

Dolenjska kulinarika v lokalni turistični ponudbi

dne 07. 03. 2018, 10:00

Lokacija: Vila Otočec

Spoštovani,

 

v sklopu projekta Dobrote Dolenjske vas vabimo na predavanje prof. dr. Janeza Bogataja –

 

»Dolenjska kulinarika v lokalni turistični ponudbi«,

 

ki bo v sredo, 7. marca 2018, ob 10. uri v Vili Otočec (Dobrava 79, Otočec).

 

Program

 

10.00–10.05  Uvodna pozdrava direktorja Zavoda Novo mesto Marjana Hribarja ter predsednika sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtni zbornici Novo mesto Staneta Pirkoviča.

 

10.05–10.50 Predavanje Janeza Bogataja o značilnih jedeh Dolenjske in možnostih vključevanja teh jedi v turistično ponudbo lokalnih gostinskih ponudnikov.

 

Po končanem predavanju bo degustacija dolenjskih jedi.

 

Dr. Janez Bogataj je priznani etnolog, čigar osrednje področje dela predstavljajo raziskovanja rokodelstva, prehrane, kulinarike, gastronomije, kulturne dediščine, turizma, poslovnih, promocijskih in protokolarnih daril, šeg in navad v Sloveniji.

 

Dogodek je organiziran v okviru projekta Dobrote Dolenjske, katerega glavni namen je nadgraditi, razviti in promovirati obstoječo kolektivno blagovno znamko ter vzpostaviti mrežo lokalnih ponudnikov za skupen nastop na trgu.

 

Vljudno vabljeni.

                                  

                                                                                                          Marjan Hribar, direktor

nazaj