vodilna slika

Predavanje z razgovorom - »Vodnar 2.0«

dne 07. 02. 2018, 18:00

Lokacija: Trdinova čitalnica, Knjižnica Mirana Jarca

Organizator: Šola zlatega rožnega križa

V 60-ih letih prejšnjega stoletja je popevka Aquarius romantično napovedovala zoro vodnarjeve dobe, prinašalke miru, harmonije, zaupanja ter osvoboditve od ustaljenih vzorcev mišljenja in navad. Ljudje, nošeni na krilih bratske ljubezni, so začutili močno povezanost s soljudmi in svojimi najglobljimi notranjimi ideali. Verjeli so, da so uresničljivi. V zadnjih desetletjih se je tempo življenja močno pospešil. Temu botrujejo nove tehnologije, povezane z informacijsko dobo, ki omogočajo hiter in množičen dostop do izjemnega števila informacij. Številne možnosti izbire individualiziranemu posamezniku dajejo občutek svobode in kreacije lastne usode. Dostopnost in svoboda izbire človeka vedno znova začasno potešita, vendar puščata v nemilosti njegove trajnejše in globlje notranje potrebe.

Predavanje Vodnar 2.0 namiguje na nadgradnjo programa, ki še ni nameščen in čaka v človeku. Vsebinsko se osredotoča na področje posameznikovega religioznega življenja in na spekter posledic, ki jih bo vodnarjeva doba imela na njegov odnos do Boga in religij. Statistika kaže, da se povečuje število ljudi, ki se jim organizirane oblike religije upirajo. Prepad med naukom, ki ga vsebujejo sveti spisi, in dejanji določenih religioznih institucij je zelo velik. V zgodovini je bilo drugače le v redkih primerih. Ljudje na vse to gledajo porogljivo in z nezaupanjem, v najboljšem primeru se usmerijo v nova iskanja.

Nova iskanja v vodnarjevi dobi nosijo v sebi zahtevo po kvalitativni spremembi v posamezniku. Da se lahko to zgodi, mora vsak zase počistiti s svojimi razočaranji, kritiko in predsodki ter se odpreti novemu, nepoznanemu v sebi. Mistični vodnar preobraža osebno ljubezen do bližnjega v univerzalno ljubezen do vsega človeštva. Njen nosilec je duhovno prebujeni človek. Razkrinkava človeško bedo in nemoč. Prinaša moč za procese spremembe v človekovem mišljenju in čutenju. Predavanju bo sledil razgovor. Vstop je prost. Prisrčno vabljeni!

Organizator: Šola zlatega rožnega križa

Več na: http://www.lectorium.si/

:Mednarodna šola Zlatega rožnega križa – Vodnarjeva doba

nazaj
<jan februar 2018 mar>
po to sr če pe so ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    

prikaži vse dogodke