vodilna slika

Okrogla mizo POGLEDI KRAJINSKIH ARHITEKTOV in otvoritev razstave OBLIKOVANE KRAJINE

dne 01. 02. 2018

Lokacija: Mala dvorana KCJT v Novem mestu

Organizator: Društvo krajinskih arhitektov Slovenije in Društvo arhitektov Dolenjske in Bele krajine

Društvo krajinskih arhitektov Slovenije in Društvo arhitektov Dolenjske in Bele krajine

vas vabita na

okroglo mizo POGLEDI KRAJINSKIH ARHITEKTOV in otvoritev razstave OBLIKOVANE KRAJINE.

Dogodek bo v četrtek, 1.2.2018 ob 18.uri v Mali dvorani KCJT v Novem mestu.

Razstava bo v Mali dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine odprta do konca meseca februarja.

oblikovanje

  parkpoden

Sašo Kočevar / park Poden, Škofja Loka
prvonagrajena fotografija na natečaju Oblikovane krajine

Društvo krajinskih arhitektov Slovenije (DKAS) je ob 25-letnici svojega delovanja pripravilo fotografski natečaj z naslovom OBLIKOVANE KRAJINE - FOTOGRAFIJE KRAJINSKOARHITEKTURNIH UREDITEV. Namen natečaja je bil, da se v jubilejnem letu ustanovitve društva predstavi tvornost krajinskih arhitektov – študentov in diplomantov ljubljanske Biotehniške fakultete, pogledano skozi oči profesionalnih in amaterskih fotografov, s tem pa prispevati k boljšemu razumevanju, promociji in zavedanju o pomenu dela krajinskih arhitektov in njihovi vlogi pri kakovostnem urejanju prostora. Na ta način želijo člani društva širši javnosti pokazati ustvarjalnost krajinskih arhitektov in opozoriti na raznovrstnost ureditev ter različne pristope k oblikovanju odprtega prostora, predvsem pa na nujnost pretehtanih strokovnih rešitev, ki morajo ob upoštevanju različnih omejitev zagotoviti uporabnost in izpolnjevati estetska merila. Oblikovana krajina  je del našega vsakdana, saj se z njo srečujemo na poti v šolo in v službo, v mestu in na podeželju, na potovanju, v prostem času, ob rekreaciji, na prireditvah, v prostorih spomina in drugih javnih prostorih.

Z natečajem in razstavo fotografij želimo povezati delo fotografov in krajinskih arhitektov v združen nagovor širše javnosti in s tem spodbuditi razmislek o pomenu kakovostnega oblikovanja krajine.

Na razstavi bo prikazanih 30 najbolje ocenjenih del.

Na okrogli mizi POGLEDI KRAJINSKIH ARHITEKTOV, ki bo predstavila delo stroke, bodo sodelovali krajinski arhitekti, ki že vrsto let delujejo na območju Novega mesta- Jelka Hudoklin, Izidor Jerala, Mitja Simič in predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije – Luka Javornik.

 

Lepo vabljeni!

nazaj
<jan februar 2018 mar>
po to sr če pe so ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    

prikaži vse dogodke