vodilna slika

Odprtje razstave Lare Reichmann: Prva priložnost

dne 12. 01. 2018, 19:00

Lokacija: Galerija Simulaker

PRVA PRILOŽNOST: LARA REICHMANN

samostojna razstava

OTVORITEV:

petek, 12. januar ob 19.00

Deli, s katerima je bila mlajša avtorica Lara Reichmann izbrana na razpisu Prva priložnost, nagovarjata razmerja med bivanjskim prostorom in telesi, ki se pozicionirajo in delujejo v njem. Skozi deli 1:1 in 16m2 raziskuje bivanje telesa, ki prostor transformira iz univerzalnega v intimnega, načine določanja prostora z lastnim telesom in snovanje telesnosti skozi prostor. Prezentira jih v postavitvah prostorskih instalacij, v performativnih video aktih ter z zvočnimi posnetki.

Kot poetični vizualno-zvočni zapisi avtoričinega dojemanja njej lastnega bivalnega okolja in intimnega prostora deli 1:1 in 16m2 v širokem nagovarjata k razmisleku o vzpostavljanju bivalnega, domačega, lastnega habitata; tako v okoljih in okoliščinah, v katerih si subjekt tega le poželi, kot kadar mu je vzpostavitev takšnega prostora nujna za preživetje.

(Anja Zver, iz spremne besede)

Lara Reichmann je študentka tretjega letnika ALUO – smer kiparstvo. V letu 2015 se je priključila projektu Schema for a School umetnika Asad Raze, ki se je izvajal in razstavljal v sklopu 31. grafičnega bienala v Ljubljani, s skupinsko instalacijo je sodelovala na festivalu Svetlobna gverila in v letu 2017 imela z Janom Krekom samostojno razstavo Medprostor v Layerjevi hiši ter s skupino študentov pripravljala avtorsko razstavo Community Kit v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje.. Izdelala je scenografijo za predstavo Gospodična Phyllis v produkciji KUD Franc Kotar Trzin. Leta 2014/2015 je postala štipendistka mestne občine Ljubljana.

Razstava je na ogled od 12. do 27. januarja 2018.

VLJUDNO VABLJENI!

nazaj