starejpi_ljudje_sedijo_na_klopci.jpg

V javni obravnavi občinska Strategija dolgožive družbe

datum: 21. 10. 2024

Objavili smo predlog Strategije dolgožive družbe za obdobje med letoma 2025 in 2035, ki je zasnovana tako, da poudarja pomen starajoče se družbe v najširšem smislu. Oblikovana je na konceptu aktivnega staranja, ki poudarja družbeno vključenost, aktivnost in udejstvovanje v vseh življenjskih obdobjih, jasno pa definira tudi cilje lokalne skupnosti za celostno podpiranje konkretnih potreb starostnikov. V okviru javne obravnave lahko predloge k strategiji, ki je objavljena na naši spletni strani, do petka, 1. novembra 2024, do 12. ure s poslanim obrazcem na e-naslov druzbene.dejavnosti@novomesto.si ali osebno na sedežu občinske uprave (Seidlova cesta 1) podajo tudi občani in občanke.

V strategiji so izoblikovali deset ciljev, vsak cilj pa ima opredeljene konkretne ukrepe na področjih bivanjskih razmer, zdravja in dobrega počutja, družbenega udejstvovanja, izobraževanja in dela ter vsesplošne blaginje starejših prebivalcev Mestne občine Novo mesto. Strateški cilji, ukrepi ter področja so bili pripravljeni na podlagi analize demografskih podatkov in trenutnega stanja ter sestankov z delovno skupino, ki je zajemala deležnike, ki delujejo za starejše in s starejšimi.

V sklopu javne obravnave bo izvedena tudi javna predstavitev strategije, in sicer v sredo, 23. oktobra 2024, ob 15. uri v prostorih mestne hiše na Glavnem trgu 7 (sejna soba v 1. nadstropju), na katero se zainteresirani posamezniki lahko prijavijo s poslanim obrazcem na e-naslov druzbene.dejavnosti@novomesto.si ali osebno na sedežu občinske uprave (Seidlova cesta 1).

Vse informacije, vključno s Strategijo dolgožive družbe Mestne očine Novo mesto za obdobje 2025 do 2035 kot tudi obrazca za posredovanje predlogov k strategiji in za prijavo udeležbe na javno predstavitev, so objavljene na naši spletni strani, fizično so na voljo tudi na sedežu občinske uprave.

nazaj