Podelitev_priznanja_direktorici_Jani_Bolta_Saje.png

Priznanje za dosežke Centru za alternativno reševanje sporov

datum: 20. 09. 2024

Včeraj, 19. septembra 2024, je Društvo mediatorjev Slovenije obeležilo 18. obletnico ustanovitve z uradno podelitvijo posebnih priznanj. Priznanja so prejeli posamezniki in skupine iz Slovenije ter tujine, ki so s svojim prispevkom pomembno vplivali na delo društva ali dosegli vidne uspehe na področju mirnega reševanja sporov. Med prejemniki priznanja za dosežke na področju mirnega reševanja sporov je tudi novomeška občina za ustanovitev Centra za alternativno reševanje sporov in osebno direktorica Jana Bolta Saje za prizadevanje in delo pri ustanovitvi centra.

Center za alternativno reševanje sporov je bil prepoznan kot projekt z visoko dodano vrednostjo za širše okolje. S tem projektom ne le ohranjamo tradicijo (nekoč poznani kot poravnalni sveti), temveč z izvajanjem mediacij omogočamo in spodbujamo mirno reševanje sporov. Obenem se na občinski upravi zavedamo pomena pravočasnega zaznavanja in preprečevanja morebitnih sporov, kar prispeva k dvigu upravne kulture.

Priznanja Društva mediatorjev Slovenije izkazujejo pomen mediacije in mirnega reševanja sporov v družbi ter spodbujajo nadaljnje delo na tem področju.

 

Jana Bolta Saje

nazaj