DSC_5999.jpg

Županov sprejem zadnje generacije zlatih maturantov

datum: 19. 09. 2024

Župan Gregor Macedoni je sprejel generacijo zlatih maturantov splošne in poklicne mature, ki so zaključili svoje šolanje v šolskem letu 2023/24. Letošnja generacija zlatih maturantov šteje 59 dijakinj in dijakov, ki so maturirali v novomeških srednjih šolah.

Iz Gimnazije Novo mesto prihaja enajst zlatih maturantk in maturantov, od tega štirje splošne mednarodne mature in sedem splošne mature. Med njimi je tudi diamantni maturant Luka Brdar. Iz Ekonomske šole Novo mesto prihajata dva zlata maturanta.

V Šolskem centru Novo mesto so bili uspešni na Srednji zdravstveni in kemijski šoli s štiriindvajsetimi zlatimi maturantkami in maturanti, na Srednji elektro-računalniški šoli in Tehniški gimnaziji jih je petnajst, na Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli so trije ter na Srednji strojni šoli so štirje.

Župan Gregor Macedoni je zlatim maturantkam in maturantom generacije 2023/2024 čestital za dosežene rezultate in jim zaželel veliko uspehov na njihovih študijskih in življenjskih poteh.

nazaj