park_Loka.jpg

Razpisan javni natečaj za Urbani park Loka

datum: 12. 09. 2024

Objavljen je javni natečaj za Urbani park Loka v Novem mestu, ki smo ga pripravili v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije. Predmet projektnega natečaja je pridobitev kakovostne idejne rešitve za urbanistično, arhitekturno in krajinsko arhitekturno ureditev urbanega parka Loka in umestitev spremljajočih objektov v prostor tako, da bo omogočena optimalna uporaba danega prostora. Rok za oddajo dokumentacije je 7. november 2024.

Urbani park Loka je projekt zelene infrastrukture in predstavlja pomemben razvojni korak v občini, saj prinaša umeščanje zelenih, parkovnih in športno-rekreacijskih površin za vse generacije na razširjenem območju sedanjega športnega parka Loka. Predvsem je želja, da Novo mesto dobi prvo celovito območje, kjer se srečuje urbani prostor z reko Krko.

Izbor izdelovalca projektne dokumentacije bo potekal preko enostopenjskega razpisa, na podlagi katerega bo strokovna komisija predvidoma decembra izbrala strokovno najprimernejšo rešitev. Rok za oddajo dokumentacije je 7. november 2024.


Portal JN: https://www.enarocanje.si/#/pregled-objav/838077

Spletna stran ZAPS: https://zaps.si/natecaji/urbani-park-loka-v-novem-mestu/

 

 

nazaj